CANNABIS: Sativa of Indica, maak jouw keuze bewust

verschil tussen sativa en indica - wiet roken

CANNABIS: Sativa of Indica, maak jouw keuze bewust

Wat is het verschil tussen Sativa en Indica? Rook jij wiet of e-smoke jij wietolie, maak een bewuste keuze tussen Sativa en Indica.

verschil tussen sativa en indica - wiet roken

Hoewel de meeste wiet die we kopen een hybrid is, staat steeds vaker het percentage Sativa of Indica aangegeven. Wetenschappelijk is het verschil in effect niet aan te tonen, maar biochemisch gezien is er wel degelijk verschil tussen de rassen. Uit zelfrapportages van thuisgebruikers blijkt eveneens een verschil in ervaring tussen het gebruik van Sativa en Indica.

Nog even een kleine herhaling. In wiet zitten twee verschillende werkzame stoffen die door verwarming vrijkomen. De psycho-actieve stof THC en de niet psycho-actieve stof CBD. De THC maakt je high of stoned, en de CBD werkt voornamelijk ontspannend en verlichtend. Je kunt met je wiet ook edibles maken of het gebruiken met een vaporizer.

Nog één keer dé eigenschappen en kenmerken van een Sativa en Indica, en wat ze van elkaar onderscheid.

Het verschil tussen sativa en indica

De eigenschappen van Sativa

Een Sativa heeft een hoger THC- en een lager CBD-percentage. Voorbeelden van Sativa zijn Lemon Haze, AMG en Amnesia. De verschillen tussen Sativa en Indica zijn er dus wel degelijk, en dit zijn de kenmerken en eigenschappen van Sativa:

Geur en smaak
De geur en smaak van een Sativa kan enorm verschillen. Is je wiet zurig van geur en smaak, dan is de kans groot dat je een Sativa te pakken hebt.

Effecten in het hoofd
Sativa geeft over het algemeen een cognitieve high, dus deze wiet zet je aan het denken. Het werkt mentaal opwekkend en kan je creativiteit stimuleren. Ook lijkt het bevorderlijk te werken op je geluksgevoel, waardoor je lacherig kan worden.

Effecten op het lichaam
Een Sativa geeft over het algemeen een gefocust en oppeppend effect. Deze wiet gaat in je hoofd zitten en minder in je lichaam.

Zo ziet jouw top eruit
De toppen van een Sativa zijn vaak wat groener of lichter groen van kleur. Ook zijn ze vaak wat los en langgerekter van vorm.

Zo ziet jouw plant eruit
Een Sativa is een hooggroeier die van warmte houdt en een lange bloeitijd heeft. De takken schieten de hoogte in en vertakken veel. De toppen herken je aan het eind van de takken aan hun lange en luchtige vorm. De bladeren zijn smal.

De eigenschappen van Indica

Een Indica heeft een hoger CBD- en een lager THC-percentage. Voorbeelden van Indica zijn Kush, Bubble en White Widdow. Ga je wiet kopen? Dit zijn de belangrijkste kenmerken en eigenschappen:

Geur en smaak
Ook een Indica kan verschillen in geur, maar over het algemeen zit er een zoetige smaak en geur aan deze wiet.

Effecten in het hoofd
Een Indica geeft over het algemeen een ontspannende en rustgevende werking in je hoofd. Wanneer je behoefte hebt aan intense ontspanning van je geest, dan kun je het beste voor een Indica gaan.

Effecten op het lichaam
Een Indica geeft over het algemeen een lichaamsgeoriënteerde stone. Ook is deze wiet een aanrader te gebruiken bij pijnklachten, omdat het kalmerend werkt voor je lichaam. Over het algemeen maken Indica’s je wat slaperig.

Zo ziet jouw top eruit
De toppen van de Indica zijn vaak wat boller van vorm. De toppen van deze wiet zijn vaak compact.

Zo ziet jouw plant eruit
Een Indica blijft laag en is geen hooggroeier. Deze plant groeit snel, breed en onder lagere temperaturen. De opbrengst van Indica’s zijn over het algemeen ook wat hoger dan die van de Sativa’s. De bladeren zijn breed.

Nu je het verschil tussen Sativa en Indica weet, waar ligt dan jouw voorkeur?

 

Post a Comment

#Volg ons op Instagram