Philippe Starck’s AEKLYS betaalring vervangt alle pasjes in de portemonnee

Philippe Starck AEKLYS contactloos betalen

Philippe Starck’s AEKLYS betaalring vervangt alle pasjes in de portemonnee

De Philippe Starck AEKLYS betaalring vervangt alle pasjes uit de portemonnee. Contactloos betalen met behulp van wearables.

Philippe Starck AEKLYS contactloos betalen

Contactloos betalen bestaat al een tijdje dankzij NFC-compatibele bank- en transportkaarten of smartphone-apps zoals Apple Pay en Google Pay, maar de beroemde ontwerper Philippe Starck was niet tevreden met de status-quo, en dus ontwierp hij de AEKLYS: een ring die alle pasjes opslaat in één draagbaar apparaat.

Van creditcards en betaalpassen tot openbaarvervoerspassen en zelfs persoonlijke visitekaartjes, de AEKLYS-ring kan alles opslaan. Contactloos betalen of informatie verzenden door simpelweg op de ring te tikken nog voordat je ermee moet zwaaien voor welke sensor dan ook. De ring werkt zelfs zonder dat er een smartphone in de buurt is of een beschikbaar netwerk, en werkt de software automatisch bij. Er is ook geen batterij, dus je hoeft je zich geen zorgen te maken over het opladen.

Uiteraard heeft STARCK, met al je kaarten opgeslagen op één apparaat, er ook voor gezorgd dat de ring extreem veilig is, met behulp van technologieën zoals een systeem voor onmiddellijke deactivering om diefstal te bestrijden of een Wave Control-apparaat om frauduleus gebruik te voorkomen.

“De elegantie van menselijke evolutie moet het scenario van dematerialisering volgen”, zegt de Starck. “We hebben minder materiaal, minder producten en meer intelligentie, meer kracht nodig.”

Hoewel momenteel alleen in Frankrijk verkrijgbaar, is de AEKLYS-ring nu verkrijgbaar op de website van STARCK voor € 250,-.

Philippe Starck AEKLYS contactloos betalen

Laat een reactie achter

#Volg ons op Instagram