TRAVEL: De 10 beste golfbestemmingen van Portugal op een rij

10 beste golfbestemmingen van Portugal golf vakantie

TRAVEL: De 10 beste golfbestemmingen van Portugal op een rij

Waar kun je het beste golfen in Portugal? We hebben de 10 beste golfbestemmingen van Portugal op een rij gezet, zodat je een echte golfvakantie kunt boeken.

10 beste golfbestemmingen van Portugal golf vakantie

Reisliefhebbers met een passie voor golf en golfliefhebbers die graag reizen, opgelet! Wij hebben speciaal voor jullie de 10 beste golfbestemmingen van Portugal op een rij gezet. Kom jij deze winter lekker een balletje slaan in een paradijselijke setting?

Een vakantie naar Portugal is op zichzelf al een feestje, maar voeg hier een tripje naar een van de prachtige golfcourses aan toe en het wordt een reis om nooit te vergeten. Om jullie een handje te helpen hebben we maar liefst 10 golfbanen in Portugal voor jullie belicht. Wees echter gewaarschuwd, voor je het weet wil je ze allemaal afvinken.

Golfen in Portugal

Portugal, dat samen met Spanje het Iberische schiereiland vormt, heeft zich in de loop der jaren mogen ontwikkelen tot een uitermate geliefde golfbestemming onder Nederlanders. Ieder jaar weer trekt het land duizenden golftoeristen aan die speciaal voor de fraaie banen komen, en onder deze vakantiegangers zien we een hoop terugkomers. Deze liefhebbers zijn op de hoogte van de vele mooie opties en hebben het liefst elke golfbaan een keer bezocht. Hoogste tijd dus dat ook jullie kort kennismaken met de schitterende opties voor golfen in Portugal.

10 beste golfbestemmingen van Portugal

Wat zijn in Portugal eigenlijk de beste bestemmingen om te golfen? Op basis van informatie verzameld door o.a. Holidu, hebben wij de vraag kunnen beantwoorden. En deze beste Portugese plekken om te bezoeken voor golf zijn bepaald op basis van een aantal relevante criteria, zoals het aantal golfbanen in een specifieke regio en natuurlijk hoe deze zijn beoordeeld. En dan wel beoordeeld door de Portugese Golffederatie.

Ben je een ware golfliefhebber of wil je een recreatief balletje slaan in een droomsetting, lees dan snel mee!

10. Aveiro – 2 golfbanen

De top 10 beste golfbestemmingen van Portugal wordt afgeslagen door Aveiro, een van de plekken meer centraal gelegen in het land. In principe vind je meer golfbanen richting de kust, maar dit gebied is zeker interessant om te bezoeken. De banen in Aveiro zijn momenteel nog een stuk minder druk, zodat vooral beginners in alle rust hun swing kunnen oefenen.

Denk bijvoorbeeld aan de Curia golfbaan, die goed is voor 9 holes en een oppervlakte heeft van ongeveer 2457 meter met een par 34.

9. Vila Real – 2 golfbanen

Op de negende plaats vinden we Vila Real, een golfbestemming die in het noorden van Portugal gelegen is. Omdat dit bovenste gedeelte van het Zuid-Europese land over meer golfbanen beschikt, kan Vila Real niet ontbreken met twee klassiek aanvoelende golfbanen.

Golfbaan Vidago Palace heeft bijvoorbeeld een fraai onderhouden green die tijdens de zomer zeer betaalbaar is. Werk aan je swing en geniet in de namiddag van een biertje tijdens de prachtige zonsondergang.

8. Madeira – 3 golfbanen

Dit prachtige eiland, waar topvoetballer Cristiano Ronaldo zijn roots heeft, biedt naast een ongeëvenaarde schoonheid en boeiende lokale geschiedenis tevens drie hele fraaie golfbanen. De regio staat met recht bekend als een van de beste golfbestemmingen, met golfbanen die door topgolfers wereldwijd geliefd zijn. De golfbanen op Madeira zijn goed voor een escape van de dagelijkse stress en zijn goed voor de kenmerkende Portugese zon en natuur.

Bezoek eens Santo da Serra, door velen beschouwd als een van de beste golfbanen ter wereld. Deze golfbaan heeft een premium club en biedt gasten het complete pakket, inclusief een clubhuis met panoramisch restaurant, bar, lounge en om het af te maken een terras met waanzinnig uitzicht op zee.

10 beste golfbestemmingen van Portugal golf vakantie

Madeira Golf – Tom Chapman via Flickr

7. Braga – 3 golfbanen 

Op lucky number 7 van de lijst beste golfbestemmingen van Portugal zien we Braga terug. Ten noorden van Porto gelegen en opnieuw een golfbestemming die meer noordelijk gelegen is, vind je hier diverse soorten golfbanen. Voor zowel professionals, amateurs en gevorderden kun je hier afwisselen in moeilijkheidsgraad, wat de golfstreek erg gevarieerd maakt. Je eigen clubs meenemen kan altijd, maar ook kun je op locatie een setje huren.

De Ridalhas golfbaan is een relatief kleine golfbaan vol verrassende wendingen. Uitdagend, ligt deze baan aan een rivier, in een prachtig stukje natuur.

6. Azoren – 3 golfbanen

De Azoren zijn vooral een perfecte golfbestemming voor hen die net dat extra beetje rust zoeken. De banen liggen oogstrelend op deze eilandengroep, waarbij vele bomen en bloemen zorgen voor een rustgevend beeld. Door het gunstige klimaat kunnen zowel amateurs als professionals de Azoren en diens drie verschillende banen het gehele jaar door bezoeken.

De archipel heeft met de Furnas golfbaan een werkelijk spectaculaire golfoptie. Met een centrale ligging in een krachtig vulkanisch landschap, wordt het plaatje hier gesierd door weelderige en tropische flora en fauna. Een dromerig balletje slaan doe je hier.

5. Leiria – 4 golfbanen

Halverwege de lijst prijkt de naam Leiria, dat haar roots helemaal ziet strekken tot de Romeinse tijd. Met een hoofdstad die eveneens Leiria heet, is dit gebied relatief minder bekend. Wij verwachten dat dit nog wel zal veranderen onder degenen die op golfvakantie willen gaan, aangezien je hier 365 dagen per jaar op zon kunt rekenen, en er nationale kampioenschappen en competities plaatsvinden. Dit is mede dankzij de luxueuze golfbanen en premium service, die zorgen voor fantastische golfervaringen.

Op minder dan een uur van Lissabon vind je, gelegen aan een oogstrelend zandstrand, golfbaan Praia D’El Rey. Werkelijk prachtig ingekapseld in de natuur, kom je hier weelderige fairways en een ruig, doch waanzinnig mooi uitzicht op zee tegen. Genieten van de mooie Portugese kustlijn doe je hier.

4. Setúbal – 5 golfbanen

Net buiten de top drie gevallen, is Setúbal. Binnen de wereld van het Portugese golfen is de stad echter wel een zeer noemenswaardige bestemming. Immers goed voor maar liefst vijf golfbanen, kunnen zowel amateurs als professionals zich hier tegoed doen aan uiteenlopende opties. Wie wil er nu niet aan zijn swing werken langs het Portugese strand met uitzicht op de Arrábida-bergen?

Golfbaan Troia Golf werd in 2019 nog uitgeroepen tot een van de 10 beste resorts in continentaal Europa door Golf World. Deze golfbestemming ligt in het hart van het schiereiland Troia, en is volgens kenners een van de meest interessante en uitdagende golfbanen in Portugal!

3. Porto – 6 golfbanen

Porto pakt het brons in onze top 10 beste golfbestemmingen van Portugal. Deze zeer veelzijdige stad staat niet alleen bekend om zijn fraaie wijnen, zoals de portwijn, maar is ook goed voor een adembenemend stukje natuur, waartussen je uiteraard een aantal hele fijne golfbanen vindt. Zorgvuldig aangelegd door de beste architecten en volledig in harmonie met de natuur, zijn de golfbanen van Porto stuk voor stuk goed voor inspirerende settings.

Zowel ervaren als minder ervaren golfers kunnen hun hart ophalen in Porto. Zo vind je in Espinho de Oporto Golf Club, wat de oudste golfclub van Portugal is. Sla jij hier binnenkort een balletje af?

2. Lissabon – 11 golfbanen

Waarom hoofdstad Lissabon geen goud pakt binnen deze top 10 lees je zo, maar deze golfbestemming groeit hard. Heel hard. Het gros van de spelers bezoekt nog altijd de Algarve voor een golfvakantie, maar deze golfbestemming is hard in opkomst. De regio Lissabon is goed voor maar liefst elf golfbanen, waarvan een groot deel buiten de stad is te vinden, zoals Estoril, Sintra, Cascais. Een citytrip naar Lissabon moet je als golfliefhebber voorzien van een dagje op het groen.

1. Faro – 30 golfbanen

Zonder enige twijfel bovenaan de lijst van beste golfbestemmingen in Portugal is Faro, hoofdstad van de toeristische streek de Algarve. Je vindt hier dertig (!) golfbanen in de regio en het is uiteraard daarom dat veel internationale golfmagazines Faro zelfs bestempelen als beste golfbestemming ter wereld. Het is overigens niet alleen het aantal banen wat hierbinnen een rol speelt. De Algarve verdient deze onderscheiding namelijk net zo hard door de onberispelijke kwaliteit van hun golfbanen.

Het ideale klimaat zorgt er bovendien voor dat men hier het hele jaar door kan spelen, waarbij een enorme verscheidenheid aan banen deze de regio tot een waar paradijs voor allerlei soorten golfers maken. Vele beschermde natuurgebieden met adembenemende uitzichten omhelzen de tientallen banen, zorgend voor unieke golfervaringen. Het is niet voor niks dat bekende Nederlanders zoals Louis van Gaal en Ronald Koeman een tweede huis hebben in de Algarve en volgens geruchten regelmatig een klein balletje slaan.

Bezoek de Monte Rei Golf & Country Club en bedank ons later. Deze gerenommeerde club is goed voor maar liefst 1.000 hectare, gelegen in het oosten van de Algarve, tussen de Serra do Caldeirão en de Atlantische Oceaan. Deze oase van rust wordt door menigeen beschouwd als het kroonjuweel van de Portugese golfsport.

Welke van deze 10 beste golfbestemmingen van Portugal spreken jou aan?

 

Laat een reactie achter

#Volg ons op Instagram