TRAVEL: Lucca Summer Festival in Toscane biedt in de zomer van 2022 unieke concerten

Lucca Summer Festival 2022 toscane

TRAVEL: Lucca Summer Festival in Toscane biedt in de zomer van 2022 unieke concerten

Op vakantie naar Toscane? Het Lucca Summer Festival in Toscane biedt in de zomer van 2022 unieke concerten op een prachtige locatie.

Lucca Summer Festival, de serie zomerse concerten in het piepkleine Toscaanse stadje, heeft het hele programma naar 2022 verplaatst. De unieke locatie en historie van het evenement verdienen daarom niet minder aandacht. De allergrootsten der aarde betreden dit podium voor een select publiek, maar jij kunt er gewoon bij zijn volgende zomer.

Ultiem reisje

Een festivaltripje regelen is geen hogere wiskunde. Je boekt met je mobieltje de tickets en in een handomdraai zijn ook vlucht en accommodatie gefikst. Lukt dit je niet? Dan moet je misschien hoognodig op bijspijkercursus, je smartphone vervangen of je telefoon-abonnement vergelijken. Je wilt eenmaal onderweg natuurlijk ook fatsoenlijk vastleggen wat je allemaal doet. Cultuur meepikken, van het weer genieten en een concert op een bijzondere locatie beleven – het is een heerlijk reisje.

Groten der aarde

Italië staat niet enorm bekend om zijn popfestivals. Veel liefhebbers weten mede daarom echter niet dat in het piepkleine Lucca, op een half uurtje rijden van Pisa, jaarlijks de groten der aarde hun tourbus parkeren. Van Robbie Williams tot Erykah Badu en van Queens of the Stone Age tot Snoop Dogg. Je zou vermoeden dat die dan op een enorm podium op één van de vele groene velden van Toscane hun instrumentarium opstellen en daar voor tienduizenden mensen hun ding doen, maar niets is minder waar.

Unieke locatie, select publiek

Het hele festijn vindt doodleuk middenin het Etruskische stadje plaats, op een plein ter grootte van de Haarlemse Grote Markt. Daar kunnen hooguit een paar duizend man bij zijn, zeker als je bedenkt dat een gedeelte van de ruimte gereserveerd wordt voor techniek, security, backstage, enzovoorts. En de kraampjes waar ze dat heerlijk frisse Birra Moretti serveren natuurlijk – vers van de tap!

Zes tientjes

De tickets zijn niet duurder, maar eerder goedkoper dan een show in de Ziggo Dome. Voor minder dan zes tientjes ben je erbij.

Let wel: Lucca Summer Festival is geen festival met honderden acts in een paar dagen, maar een serie losse concerten die over juli uitgesmeerd wordt. De gemeente Lucca laat het podium er de hele maand lekker staan, want Macklemore & Ryan Lewis zijn nog niet vertrokken of Nick Cave & The Bad Seeds zijn in aantocht.

John Legend

Vanwege bekende omstandigheden heeft de organisatie besloten om het grote en tegelijk kleine festival een jaar op te schuiven. Vastgelegde namen zijn die van John Legend en Paolo Conte, en voor Liam Gallagher is net de datum bekendgemaakt. Er komt dus nog het een en ander bij. Een blik op de historie leert dat het sowieso elk jaar weer smullen is geblazen voor de muziekliefhebber in het kleine Lucca.

2022 Lucca Summer Festival in Toscane

Post a Comment

#Volg ons op Instagram