Vaporizer kopen voor cannabisgebruik: Hier moet je op letten

vaporizer kopen

Vaporizer kopen voor cannabisgebruik: Hier moet je op letten

Van plan om een vaporizer te kopen voor het gebruik van wiet in medicinale of recreatieve context? Wij hebben een aantal zaken op een rij gezet ter info.

vaporizer kopen

Het gebruik van cannabis kan zoals je ongetwijfeld al wist op diverse manieren. Een van de gezondere manieren wat betreft de plant roken is echter via verdamping, en niet via bijvoorbeeld het innemen in combinatie met tabak. De vaporizer lijkt zodoende een mooie tool.

Een vaporizer kopen om cannabis te nuttigen is een mooi alternatief voor de klassieke joint. Het is minder ongezond. Als je de plant namelijk tot een bepaalde temperatuur verhit met een vaporizer, dan transformeert de hars tot een smakelijke damp. En in deze hars zitten natuurlijk de werkzame THC-stoffen.

Wij hebben een tweetal belangrijke zaken voor je op een rij gezet wat betreft de vaporizer, wiet en het gebruik van deze twee in de combinatie.

1. Het regelen van de temperatuur

Net zoals bij koken is de specifieke temperatuur voor het verbranden van cannabis van belang. Dit om het maximale uit de plant en diens werking te halen. Bovendien kan een te hoge temperatuur zorgen voor verbanding en zxal een te lage temperatuur niks uithalen. De werkzame stoffen in wiet, cannabinoïden en terpenen, kennen ieder een eigen kookpunt, dus je moet goed weten welke temperatuur nodig is om elk bestanddeel solide naar gasvormig te krijgen.

Voor zowel een efficiënte verdamping van cannabinoïden als zachtheid van de damp, lijkt het erop dat 175°C de beste temperatuur is – in ieder geval niet hoger dan 198 °C – bij medicinaal gebruik. Voor stoners ligt het rond de 202°C tot 205°C. En durf je niet te spelen met de verschillende temperatuurinstellingen waarover sommige vaporizers beschikken, ga dan voor een van deze temperaturen. Niet alle cannabisproducten verdampen bij dezelfde temperatuur, dus het kan wel lonen om jezelf aan te leren het maximale uit de vaporizer en diens temperatuurregelaar te halen. En let wel, bijvoorbeeld olie, wax of BHO hebben bijvoorbeeld een veel hogere temperatuur nodig dan gedroogde wiettoppen.

2. Vaporizers met convectie of conductie

Een vaporizer beschikt over een verhittingselement. Dit onderdeel is allesbepalend binnen de hele experience. Zowel gebruikersgemak als de uiteindelijke werking ervan bepalen immers hoe jij de recreatieve of medicinale wiet kunt vapen. Daarnaast zijn sommige verwarmingsmechanismen ook gezonder dan anderen. Bij convectiehitte wordt het materiaal van de plant bijvoorbeeld indirect verwarmd, waarbij warme lucht de hars van de cannabis smelt, met als gevolg de gewenste damp.

Bij conductiewarmte echter, wordt de wiet direct verhit door het warmte-element. Ondanks dat de kans op verbranding bij deze manier groter is – je kunt per ongeluk verbrandingsrook in plaats van damp roken – is het de meest voorkomende wijze van vaping. Dit hangt ongetwijfeld samen met het feit dat het tevens de goedkoopste optie is. Let wel, dit type vaporizer verhit niet altijd evenredig, waardoor de cannabis ook niet gelijkmatig wordt gevaped en werkzame stoffen verloren kunnen gaan.

Het meest verstandig met oog op cannabisgebruik via vaporizer lijkt dus middels een exemplaar met convectiehitte. Deze vind je in tafelvarianten en draagbare opties, waarbij de eerste soort vaak iets prijziger is. Je bent dan niet mobiel en kunt niet overal even vapen. Echter heeft de tafel-vape vaak wel meer mogelijkheden dan de draagbare verdamper, zoals bijvoorbeeld de eerdergenoemde temperatuurregelaar. Tegenwoordig zijn er echter zeker wel draagbare vaporizers die van alle gemakken voorzien zijn, maar houd bij deze rekening met een iets hoger prijskaartje.

vaporizer kopen wiet gebruiken vapen

Post a Comment

#Volg ons op Instagram