Edibles maken: handige tips die je dit weekend nog kunt gebruiken

edibles maken handige tips

Edibles maken: handige tips die je dit weekend nog kunt gebruiken

Edibles maken, ofwel het bakken met cannabis, wordt steeds populairder. Om je hierbij te helpen geven we in dit artikel een paar handige tips.

edibles maken handige tips

Het maken van edibles ofwel het bakken met cannabis wordt steeds populairder. In Amerika is het al heel normaal en zelfs ingeburgerd om edibles te maken van medicinale wiet, en in Nederland is het in opkomst. Om je te helpen geven we in dit artikel handige tips voor het maken van edibles.

Het begrip ‘edibles’

Edibles betekent ‘eetwaren’ in het Engels, en in Amerika wordt het ook gebruikt voor voedingswaren waarin cannabis is verwerkt. Het wordt bijvoorbeeld gebruikt om op die manier medicinale cannabis toe te dienen. Het is dus een goed alternatief voor roken – al zijn THC E-liquids ook interessant in plaats van een joint – en het effect houdt ook nog eens langer aan. Het is natuurlijk ook een stuk discreter, lekkerder en je kunt zelf heel veel variaties maken.

Wanneer je het zelf maakt, kun je bepalen hoeveel medicinale cannabis je erin verwerkt en het is nog goedkoper dan bij een winkel ook. Genoeg voordelen dus!

De sterkte bepalen

Het is belangrijk om goed na te denken over de sterkte van de edibles. Dit dien je namelijk volledig zelf te bepalen wanneer je edibles gaat maken. Het hangt af van je eigen behoefte, en als je meer ervaring hebt kun je ook een betere inschatting maken. Het gaat hierbij voornamelijk om het percentage aan THC in de wiet. Dit is grofweg onder te verdelen in vier sterktes:

  • 1 – 2,5 mg THC – milde effecten
  • 2,5 – 5 mg THC – medium effecten
  • 5 – 15 mg THC – sterke effecten
  • 15 – 30 mg THC – hele sterke effecten (mogelijk ongewenste bijwerkingen)

Als voorbeeld: wanneer 1 gram wiet 10% THC bevat, heb je 100 mg THC. Meestal is wiet afkomstig van buitenplanten minder sterk dan binnenplanten. Ga je wiet kopen voor het maken van edibles, informeer dan nog meer dan gebruikelijk naar de eigenschappen van de cannabissoort in kwestie.

De basis voor het maken van edibles

Wanneer je cannabis direct in een gerecht wilt verwerken, moet je het heel fijn malen. Dit kun je in een fijnmazige zeef doen met een spatel, zodat de trichomen zoveel mogelijk intact blijven, maar je kunt ook een grinder gebruiken. Wat heel goed werkt bij edibles maken, is het maken van een vette basis zoals wietboter, cannabis olijfolie of kokosolie, die je vervolgens gebruikt als basis voor de edibles.

Het opwarmen van cannabis

Door het verwarmen van cannabis verandert de samenstelling. Dit wordt ook wel decarboxyleren genoemd. Dit zorgt ervoor dat bepaalde cannabinoïden actiever worden en in kracht kunnen toenemen. De gebruikelijke temperatuur hiervoor is 110 graden Celsius. Houd er bovendien rekening mee dat de kleur van de wiet tijdens het verwarmen kan veranderen van groen naar bruin, dat oogt dus anders in de gerechten.

Met behulp van bovenstaande tips en recepten die je gemakkelijk via Google kunt vinden, kun je aan de slag met het maken van edibles. Zorg ook voor goede bewaarbakjes voor je edibles, zodat je er extra lang van kunt genieten. Ga jij dit weekend al Edibles maken?

Post a Comment

#Volg ons op Instagram