Overhemden

Een overhemd online bestellen kan erg lastig zijn! Een aantal shop waar je zeker kan slagen hebben wij hieronder vermeld. Onder deze webwinkels voor overhemden staan ook een aantal standaard tips waar je als man rekening mee moet houden bij het kopen van een goed passend overhemd.

The Sting online kleding shop. The Sting verkoopt fashion: van hippe vrijetijdskleding tot elegante zakenkleding, voor dames en heren.

TOPMAN is de webwinkel waar je unieke kledingcollecties vindt van ondere andere Ben Sherman, Upper 5th en Self.

Wehkamp heeft een heel breed aanbod in kleding en schoenen, met bekende en minder bekende merken stel jij je outfit in een keer samenen.

De Bijenkorf, het warenhuis waar je nu ook online terecht kunt voor kleding, schoenen, elektronica en nog veel meer artikelen.

Jack & Jones is cool, casual en zelfverzekerd! Jack & Jones biedt een uitgebreide collectie van jeanswear, sweaters, schoenen en meer lifestyle.

Score biedt jeansfashion en jeansgerelateerde producten voor mannen. De collectie bestaat uit sterke basics en trendy artikelen.

Overhemd tips voor mannen

Een elegante boord geniet de voorkeur en zijn er in vele varanten. Denk aan de widespread, cut-away, of button-down. De extra hoge (of dubbele!) boorden met 2, 3 of zelfs 4 knopen zijn nu echt wel uit.

De 1-knoops klassieke boorden komen gelukkig weer steeds meer terug. De boord dient stevig te zijn zodat deze mooi in model blijft en een hoogwaardige afwerking is essentieel en medebepalend voor de uitstraling van het shirt. Kies voor een afwerking van 7 of 8 steken per cm!

Mouwlengte De ideale mouwlengte wordt bepaald worden door rechtop te gaan staan, met uw beide armen langs uw zij. Wanneer u alleen uw hand omhoog beweegt, dient de manchet op uw hand te rusten. Hier kan uiteraard iets speling inzitten maar dit is wel de richtlijn. Een mouw die veel langer is, gaat meer kreukelen en staat niet modieus bovendien. Een korte daarentegen beperkt het draagcomfort en staat al helemaal niet elegant.

Wit? Altijd goed! Een spierwit overhemd is een must voor elke man. ‘The Right White’ of ‘Il Bianco Perfetto’ mag niet ontbreken en is makkelijk te combineren. Het staat geweldig onder een pak, maar ook op een goede jeans. Dit geldt ook voor een lichtblauw overhemd. Natuurlijk kunt u ook kiezen voor de fijne ruit of streep. De bonte overhemden met opvallende kleuren en/of motieven echter, zijn voorbij. De man met stijl zal daar zeker niet (meer) voor kiezen.

Maat bepalen Met of zonder stropdas? Immers, met een stropdas dient het overhemd goed om uw nek te sluiten. Stelregel is dat er nog een vinger tussenpast wanneer de boord gesloten is. Draagt u het overhemd zonder stropdas, dan zijn de maten zoals borst en taille wellicht belangrijker en mag de boord best iets wijder/strakker zitten. Draag het overhemd met alleen de bovenste knoop los. Zodoende blijft het overhemd mooi in vorm op uw lijf.

Conclusie Overhemden van hoge kwaliteit onderscheiden zich door een zachte stof (dubbelgetwijnd), moderne pasvorm en een hoogwaardige afwerking. Wat betreft de afwerking: hoe meer steken per centimeter, hoe beter. Grof is vier of vijf steken per centimeter, maar beter en eleganter is zeven, liefst acht steken. Dit geeft het overhemd een stijlvolle en elegante look. Goede Italiaanse overhemden zijn natuurlijk ook online te bestellen. U kunt de stof dan niet voelen, maar als de foto’s en beschrijvingen duidelijk zijn, kunt u goed bepalen of het een kwaliteitsoverhemd betreft. Let daarbij tevens op het retourbeleid. Professionele webshops hanteren vaak een soepel retourbeleid.

#Volg ons op Instagram