Buddha to Buddha…to Buddha! Een ode aan dé must-have armband voor de man..

Buddha to Buddha…to Buddha! Een ode aan dé must-have armband voor de man..

buddha-to-buddha-armband-mannenstyle

(v.l.n.r. Batul XL & Esther Big)

Waar we wat betreft herenkleding veelal berichtgeven over nieuwe merken, innovatieve producten en opvallende designs, is het belangrijk om het goede te koesteren dat er al is. Vandaag schenken wij daarom aandacht aan een sieradenmerk dat al een hele tijd moeiteloos meedraait in Nederland, zich continu doorontwikkelt en wat ons betreft nog steeds een van de absolute grootheden is als het gaat om armbanden voor heren: Buddha to Buddha.

De Buddha (Boeddha, NL.) was een spirituele leider die eeuwen geleden leefde. Deze benaming was in feite een titel en werd gegeven aan iemand die op eigen kracht ‘verlichting’ had bereikt en zodoende de innerlijke vrede. Deze kennis gaf hij vervolgens door, zodat anderen net als hij op zoek konden gaan naar verlichting, ofwel van Buddha tot Buddha..

buddha-to-buddha-armband-mannenstyle

(Esther Big)

Of de oprichter van het Nederlandse sieradenmerk Buddha to Buddha daar bij stilstond bij het bedenken van de naam weten we niet, maar wat voor ons wel duidelijk is, is dat de robuuste, 925 sterling zilveren armbanden net als die boeddhistische kennis ook eigenlijk gemakkelijk kunnen worden doorgegeven. De armbanden zijn namelijk tijdloos, ijzersterk en worden – net als kennis – beter/mooier met de jaren. De termen bewustzijn, liefde en plezier zijn zichtbaar in zowel het design als de storytelling.

buddha-to-buddha-chris-armband-man

(Chris)

Alhoewel het in Amsterdam gelegen lifestyle brand het de afgelopen jaren goed doet binnen en buiten de grenzen met zijn uitgebreide unisex-collectie armbanden, horloges, kleding en meer – voor heren en dames – is Buddha to Buddha oorspronkelijk opgericht als een destijds (1997) toch wel vernieuwend sieradenmerk. Het label begon aanvankelijk immers met de opvallende, stoere schakelarmbanden gemaakt in Bali, Indonesië, en deze ‘originele’ armbanden spelen een hoofdrol in onze ode aan het merk.

Of we nou kiezen voor de sportsneakers, luxe instappers of boots, de originele armbanden geven jou en je voorkomen extra uitstraling en karakter. In onze beelden zie je de beroemde Chain XL, Batul XL (vernoemd naar de oprichter), Chris en Esther Big terug. Vier handgemaakte bracelets met unieke designs die vrijwel allemaal al bijna 20 jaar meedoen in de top van (zilveren) armbanden voor heren – overigens zijn ze ook uitstekend draagbaar voor dames en dragen ze het label ‘unisex’.

FullSizeRender

(v.l.n.r. Esther Big, Batul XL, Chris & Chain XL)

De krachtige uitstraling van deze armbanden en het prachtige zilver zorgen er eigenlijk voor dat je de armbanden altijd kunt dragen, ongeacht je kledingkeuze. We zien in de beelden die Buddha to Buddha zelf toont dat ze dicht bij het tropische geluk blijven; het is duidelijk dat het zonnige leven en de collecties van het label hand in hand gaan. Dit betekent echter niet de armbanden daarom slechts geschikt zijn voor een selectieve doelgroep of kledingstijl, sterker nog, het mooie is dat de bracelets geweldig staan bij zowel een wat formelere outfit, als bij een echte streetstyle look.

Van deze vier klassiekers van Buddha to Buddha is de prachtige Batul XL armband misschien wel het meest origineel qua design en daarom heel herkenbaar.

buddha-to-buddha-batul-xl-mannenstyle

De Chris armband daarentegen is wellicht iets laagdrempeliger qua ontwerp en mooi te herkennen aan zijn grote open schakels.

buddha-to-buddha-chris-mannenstyle

Het bijzondere aan de Esther Big is dat de grove en stoere armband geoxideerde schakels heeft waardoor de binnenkant donker is.

buddha-to-buddha-esther-big-mannenstyle

Onze persoonlijke favoriet en voor ons de meest mannelijke, robuuste armband ‘ever’, is echter de Chain XL.

buddha-to-buddha-chain-xl-mannenstyle

Het leuke van deze handgemaakte iconen binnen de Buddha to Buddha armbandencollectie is wat ons betreft dat ze eigenlijk nog steeds het beste zijn wat het label te bieden heeft en dat we überhaupt tegenkomen wanneer we zoeken naar mannelijke armbanden.

Dit is zeker geen verwijt richting datgene dat ze tegenwoordig nieuw uitbrengen, maar vooral een stukje essentiële kennisoverdracht van ons naar jullie in de zoektocht naar innerlijke vrede in de vorm van een robuuste, handgemaakte zilveren armband voor mannen.. van Buddha tot Buddha!

buddha-to-buddha-batul-xl-mannenstyle-1

(Esther Big)

buddha-to-buddha-batul-xl-mannenstyle-2

(v.l.n.r. Batul XL & Chain XL & Esther Big)

buddha-to-buddha-batul-xl-mannenstyle-3

(v.l.n.r. Chris & Batul XL)

Post a Comment

#Volg ons op Instagram