Tips & tricks voor Amazon & Amazon Prime

Tips & tricks voor Amazon & Amazon Prime

Tips & tricks voor Amazon & Amazon Prime

Sinds dit jaar is Amazon extra actief in Nederland. Welke voordelen heeft bestellen bij Amazon eigenlijk en wat is Amazon Prime precies?

Tips & tricks voor Amazon & Amazon Prime

Sinds afgelopen maart is Amazon meer dan ooit actief in Nederland. Waar je voorheen alleen e-books kon bestellen bij de online service, daar kun je hier nu ook terecht voor het bestellen van meer dan 100 miljoen fysieke producten. En met de komst van Amazon kunnen we in Nederland nu ook gebruikmaken van Amazon Prime.

De komst van Amazon en Amazon Prime heeft gezorgd voor heel wat opschudding in de wereld van de webshops. Maar welke voordelen heeft bestellen bij Amazon nu eigenlijk, en wat is Amazon Prime precies? Hier vind je uitgebreide informatie en een aantal handige tips voor Amazon. Lees dus vooral even verder als je hier meer over wilt weten.

Amazon in Nederland

De webshop van Amazon in Nederland is helemaal vernieuwd en je kunt hier in de afgelopen maanden veel meer producten bestellen dan voorheen. Naar eigen zeggen verkopen ze meer dan 100 miljoen fysieke producten in 12 grote productcategorieën, namelijk: elektronica, boeken, speelgoed & games, wonen, beauty, mode, baby, videogames, eten & drinken, sport & outdoor, kantoorartikelen en klussen. Zoals je ziet een zeer breed productaanbod. Als je op zoek bent naar een product in één van deze categorieën, is het zeker de moeite waard om hier ook even te kijken.

Tips voor bestellen bij Amazon

Wanneer je gaat bestellen bij Amazon, is het in ieder geval handig om te letten op de volgende tips:

Check de reviews

Net zoals bij Bol.com, kunnen producten op Amazon niet alleen aangeboden worden door Amazon zelf, maar ook door wederverkopers. Dat hoeft natuurlijk helemaal geen probleem te zijn, maar het is wel goed om even te kijken naar de reviews die bij de producten staan. Zo kom je meer te weten over de betrouwbaarheid van de verkoper en de kwaliteit van het product.

Let op de taalversie

Als je bijvoorbeeld spelletjes of boeken bestelt, is het belangrijk om even te checken om welke taalversie het gaat. Dit staat aangegeven onder het kopje ‘Productgegevens’ > ‘Technische gegevens’.

Houd de prijzen in de gaten

Nu vraag je je misschien af, is bestellen bij Amazon goedkoper dan bij andere aanbieders? Hier zijn wisselende verhalen over. Er zijn zelfs beweringen dat de prijzen mogelijk per dag kunnen verschillen. Het loont daarom de moeite om de prijzen voor een bepaald product in de gaten te houden.

Kijk of Amazon Prime interessant kan zijn

En de laatste tip in het rijtje: kijk of Amazon Prime interessant kan zijn voor jou. Met een Amazon Prime abonnement profiteer je namelijk van een aantal voordelen: je betaalt geen verzendkosten, de verzendtijd kan korter zijn, je hebt toegang tot amazon prime voor het bekijken van films & series, en Twitch voor het spelen van games. Daarnaast heb je 30 minuten eerder toegang tot aanbiedingen en kun je onbeperkt foto’s opslaan met Prime Photo. Momenteel kost Amazon Prime €2,99 per maand in Nederland en je kunt het 30 dagen gratis proberen.

Met behulp van bovenstaande tips weet je iets meer over Amazon. Wat zijn jouw eerste ervaringen met bestellen bij Amazon en Amazon Prime? Wij zijn benieuwd!

Fotocredits: Unsplash/Christian Wiediger

Laat een reactie achter

#Volg ons op Instagram