10 ultieme Rolex horloges mét bijnaam

10 ultieme Rolex horloges bijnaam

10 ultieme Rolex horloges mét bijnaam

De 10 ultieme Rolex horloges voor heren, inclusief hun bijnamen, op een rij. Wie weet krijg jij hiermee het laatste zetje om een mooie Rolex te kopen.

10 ultieme Rolex horloges bijnaam

Wie wil er nu niet zo’n mooi Rolex horloge om zijn arm? Het is een droom van veel mannen om zo’n fraai ontworpen, gerenommeerd horloge te dragen. Inmiddels zijn al vele modellen de revue gepasseerd en ze hebben zelfs hun eigen bijnamen gekregen. Wij zetten 10 ultieme Rolex horloges voor heren, inclusief hun bijnamen, op een rij. Genoeg inspiratie om een mooie Rolex te kopen?

Waarom horloges met bijnamen?

Nu vraag jij je misschien af, waar hebben de Rolex horloges bijnamen aan te danken? De kenners en verzamelaars weten de horloges bij deze namen te noemen. Jij ook? Het antwoord is dat het te maken kan hebben met de kleur van de ring of bekende dragers van de Rolex horloge. Zo weet je dus ook meteen meer over het verhaal achter deze horloges. Met behulp van onderstaand lijstje kun je in ieder geval meepraten – of interessant doen – als het over Rolex horloges gaat.

Bart Simpson
Model: Rolex Submariner 5513 Gilt dial

Deze Rolex Submariner werd voor het eerste geproduceerd in de jaren ’60 en heeft een vergulde wijzerplaat (Guilt dial) met een vijfpuntig Rolex logo, waarvan men vindt dat het lijkt op het kapsel van het legendarische stripfiguur Bart Simpson. Vandaar de bijnaam.

10 ultieme Rolex horloges bijnaam rolex batman

Rolex “Batman”

Batman

Model: Rolex GMT-Master II

De kleuren zwart en blauw worden vaak geassocieerd met Batman. Daarom zorgde het gebruik van deze kleuren ervoor dat de Rolex GMT-Master de twee met elkaar verbond. Toen een model ervan in 2016 werd geveild bij Christie’s, werd het verkocht voor $ 10.000.

Coca-Cola
Model: Rolex GMT-Master & GMT-Master II

Hoewel de kenmerkende kleuren van Coca-Cola wit en rood zijn, verwijzen de zwarte en rode inzetstukken van de GMT-Master & GMT-Master II naar de zwarte vloeistof in de fles tegen het vrolijke logo van het merk.

Domino’s Pizza
Model: Rolex Air-King

Begin jaren ’80 besloot Domino’s Pizza werknemers te belonen met Rolex horloges door middel van de ‘Rolex Challenge’. Het merk van Domino’s is duidelijk aanwezig op de wijzerplaat van dit Rolex horloge. In de loop der jaren is het logo verwijderd van de wijzerplaat en heeft het een meer ingetogen plek gekregen op de armband.

Hulk
Model: Rolex Submariner ref. 116610LV

De ‘Hulk’ – die in 2010 werd uitgebracht – kreeg zijn bijnaam dankzij de groene tint en de dikke behuizing van dit Rolex horloge. Dit horloge was overigens de eerste die de wijzerplaat en de bezelring in een andere kleur had.

James Cameron
Model: Rolex Sea-Dweller Deepsea Blue ref. 116660BLSO

In 2012 werkte James Cameron samen met Rolex aan een nieuwe onderzeeërs, bekend als de Deepsea Challenger, dat in staat was om de diepste delen van de oceaan, de Mariana Trench, tot 11.000 meter te verkennen. Ter herdenking aan de lancering van dit onderwaterschip – dat Cameron zelf bestuurde – droeg Cameron een prototype van een horloge dat nog niet te koop was. De Sea-Dweller was bestand tegen deze reis in de diepe zee. Twee jaar later konden verzamelaars deze unieke Rolex kopen. Kenmerkend voor dit Rolex horloge is de kleurovergang van blauw naar zwart.

10 ultieme Rolex horloges bijnaam rolex kermit

Rolex “Kermit”

Kermit
Model: Rolex Submariner ref. 16610LV

Wanneer je dit horloge voor het eerst ziet, zou je misschien even denken dat de Hulk en de Kermit exact hetzelfde zijn, gezien het gebruik van de kleur groen. Maar de Rolex Kermit was in 2013 voor Rolex het eerste horloge met een maxi-wijzerplaat. Uiteindelijk werd de Kermit in 2010 wel vervangen door de Hulk met veranderingen zoals een keramische ring en bredere nokken.

Paul Newman
Model: Rolex Daytona ref. 6239

Toen de legendarische acteur Paul Newman startte met autoracen, gaf zijn vrouw Joanne Woodward hem een Rolex Daytona met de inscriptie “Drive Carefully – Me.”. De belangrijkste kenmerken van dit model ten opzichte van de andere Daytona’s zijn de vierkante indicatoren in de kleinere wijzerplaten en een Art Deco-lettertype. De populariteit van dit horloge leek uit te blijven en daarom zijn er niet heel veel geproduceerd. Maar omdat Newman het horloge vaak droeg en er daardoor wel vraag naar was, is het een echt verzamelaarsobject geworden. Mocht je deze Rolex willen kopen, dan wordt het dus heel lastig. In 2017 werd het horloge voor het luttele bedrag van $17,8 miljoen geveild.

10 ultieme Rolex horloges bijnaam

Rolex “Pepsi”

Pepsi
Model: Rolex GMT-Master, GMT-Master II

Net als bij het Pepsi logo zelf, verwijst de bijnaam naar de rode en blauwe inzetstukken die werden gebruikt bij eerdere favorieten zoals de Rolex GMT-Master – die was geïnspireerd op het kleurenschema Pan Am Airlines – en de gouden GMT-Master II die vandaag de dag nog steeds in productie is.

Root Beer
Model: Rolex GMT Master II

Zoals de eerder genoemde Coca-Cola en Pepsi horloges, verwijst de bruine kleur van de horlogerand weer naar de wereld van de frisdrank en in dit geval de kleur van Root Beer.

Smurf
Model: Rolex’s Submariner ref. 116619

De Smurf debuteerde in 2008 en heeft een 18-karaats witgouden constructie en een volledig blauwe rand die lijkt op het huidpigment van de klassieke cartoon uit de jaren ’80: de smurfen. Dit Rolex horloge moet je wel meteen herkennen!

Genoeg keuze als jij zo’n mooie Rolex wilt kopen, en nu weet je ook wat de bijnamen zijn. Welk Rolex horloge ontbreekt volgens jou nog in bovenstaand rijtje?

Fotocredits: Pixabay

Laat een reactie achter

#Volg ons op Instagram