Mercedes-Benz pronkt met de volgende generatie AMG GT Coupé

Mercedes-Benz AMG GT Coupe 2024

Mercedes-Benz pronkt met de volgende generatie AMG GT Coupé

De volgende generatie Mercedes-Benz AMG GT Coupé heeft zijn debuut gemaakt tijdens de Pebble Beach Automotive Week van dit jaar.

Mercedes-Benz AMG GT Coupe 2024

Tijdens de Pebble Beach Automotive Week heeft Mercedes-Benz de tweede generatie van zijn AMG GT aan de wereld onthuld. Het gestroomlijnde nieuwe voertuig volgt eerdere edities op, zoals de tweedeurs GT en de GT 4-Door Coupé.

Voor de nieuwe Mercedes-AMG GT Coupé behield de autofabrikant het sportieve gevoel van de serie, terwijl hij deze moderniseerde met een configuratie met 2+2 stoelen. De bolide bevat ook bijgewerkte technologie, veiligheidsvoorzieningen en over het algemeen een stijlvol ontwerp dicht op de grond. De standaardkoplampen zijn vervangen door de digitale koplamptechnologie van Mercedes.

Het bedrijf deelde dat de auto in twee modelopties zal komen: een GT 63 Coupé met 577 pk en de GT 55 Coupé met 469 pk. Wat betreft updates aan de motor; beide zijn uitgerust met nieuwe oliecarters en intercoolers. Wanneer de snelheid van de GT Coupé hoger is dan 80 km/u, neemt de spoiler vijf verschillende hoeken aan om de luchtweerstand te verminderen en de wegligging te verbeteren. Een nieuwe ride control-ophanging biedt ondertussen standaard achterasbesturing.

De prijzen voor beide voertuigen zijn nog onbekend. Naar verwachting zullen in de komende maanden meer details worden onthuld over de nieuwe generatie Mercedes-Benz AMG GT Coupé.

Laat een reactie achter

#Volg ons op Instagram