Rolls-Royce La Rose Noire Droptail is duurste auto ter wereld en komt met custom Audemars Piguet-horloge

Rolls-Royce La Rose Noire Droptail - Audemars Piguet

Rolls-Royce La Rose Noire Droptail is duurste auto ter wereld en komt met custom Audemars Piguet-horloge

De nieuwe Rolls-Royce La Rose Noire Droptail is de duurste auto ter wereld en komt met een custom Audemars Piguet-horloge.

Rolls-Royce La Rose Noire Droptail

Voor het nieuwste deel binnen de Coachbuild-serie heeft Rolls-Royce zijn allereerste tweezitsauto onthuld. Deze eerste release komt in de vorm van de Rolls-Royce La Rose Noire Droptail, geïnspireerd op Black Baccara, een theeroos die de favoriet was van de vrouw die de auto.

Ontwerpers hebben het standaarddak van de auto vervangen door een glazen paneel, dat met één druk op de knop volledig doorschijnend kan worden gemaakt. Vergeleken met andere modellen is het dak bijzonder laag geplaatst, wat een strakker uiterlijk geeft.

De cockpit van de auto bevat 1.603 houten driehoeken die in een periode van twee jaar zijn gebouwd en met de hand beschilderd. De stukken werden vervolgens over het interieur gelegd om de verspreiding van rozenblaadjes na te bootsen. Wat het exterieur betreft zien we een diepe bordeauxrode tint en werd de carrosserie van de auto gespoten met vijf lagen blanke lak, elk gemengd met een andere tint rood.

Misschien wel het meest bepalende aspect van de Droptail is echter niet het nieuwe ontwerp met twee zitplaatsen of de indrukwekkende schildertechnieken, maar eerder de toevoeging van een Audemars Piguet. De Zwitserse horlogemaker creëerde een op maat gemaakte Royal Oak Concept Split-Seconds Chronograph GMT Large Date van 43 millimeter, die in het interieur is gemonteerd. Rolls-Royce ontwierp een speciale draagbare setting zodat de eigenaar het uurwerk uit de auto kan halen en om zijn pols kan dragen.

Rolls-Royce La Rose Noire Droptail - Audemars Piguet

“Rolls-Royce La Rose Noire Droptail is een van de meest vooruitstrevende uitingen van Rolls-Royce Coachbuild ooit bedacht”, aldus Rolls-Royce Design Director Anders Warming. “Bij het vastleggen van de romantische en glamoureuze geest van de opdrachtgevers heeft ons ontwerpteam gedurfde nieuwe ambachtelijke processen en zeer complexe creatieve gebaren onderzocht in hun streven naar een diep persoonlijke taal van luxe.”

De Rolls-Royce La Rose Noire Droptail is een van de vier unieke Droptail-commissies die het bedrijf heeft gecreëerd. In de toekomst zullen aanvullende commissies worden onthuld.

Rolls-Royce La Rose Noire Droptail

Laat een reactie achter

#Volg ons op Instagram