Ruinart introduceert met de Blanc Singulier diens eerste nieuwe cuvée in 20 jaar

Ruinart Blanc Singulier Edition 18

Ruinart introduceert met de Blanc Singulier diens eerste nieuwe cuvée in 20 jaar

Met de Ruinart Blanc Singulier Edition 18 introduceert het luxe champagnemerk diens eerste nieuwe cuvée in 20 jaar.

Ruinart Blanc Singulier Edition 18 cuvee

Het is ongeveer twee decennia geleden dat Maison Ruinart een nieuwe cuvée introduceerde. In Champagne-termen verwijst cuvée meestal naar de eerst geperste batch, wat ook het meest wenselijk is omdat het dient als kwaliteitsmaatstaf.  Maak kennis met de Ruinart Blanc Singulier Edition 18.

Met klimaatverandering als voortdurend topic, is ook het proces om kwaliteitswijn van een dergelijk kaliber te maken veranderd. Dit heeft op diens beurt ook invloed op het aroma en de smaak van deze wijnen, zoals uitgelegd door het Maison: “Onder voorbehoud van de evolutie van de temperaturen in de Champagne, de verkorting van de wijnstokcyclus en de versnelling van de rijping, onthult Chardonnay nu veranderde aromatische profielen, fruitiger, kruidiger. Een opkomst van nieuwe profielen voor chardonnays, blootgesteld aan klimaatverandering, wordt gekenmerkt door een evenwicht tussen aromatische families, een intensere uitdrukking en een sterke textuur; op diens beurt weer gekenmerkt door rondheid en kracht.”

De resulterende Blanc Singulier heeft een stralende goudgele tint, met een vleugje groen. Tegen de neus roept het een rijke laag op die voortkomt uit een mengsel van zoet fruit, bloemige hints en aanhoudende tonen van aromatische kruiden en planten. Qua smaak is de Champagne fris en direct, in navolging van alle lagen die je kunt ruiken voordat je een slok neemt. Ondertussen vormen zowel kruiden als zoete vanilletonen de afdronk.

De Ruinart Blanc Singulier Edition 18, gemaakt van 100% Chardonnay, is een permanente toevoeging aan het aanbod van Ruinart en zal later deze maand verkrijgbaar zijn in de VS. Bezoek de officiële website van Ruinart om er meer over te lezen.

Ruinart Blanc Singulier Edition 18 cuvee

Ruinart Blanc Singulier Edition 18 cuvee

Ruinart Blanc Singulier Edition 18 cuvee


DISCLAIMER: Wij raden onverantwoord en/of alcoholgebruik door minderjarigen af. Drink verantwoord en legaal.

Laat een reactie achter

#Volg ons op Instagram