Zeldzame fles single-malt whisky uit de Japanse Karuizawa-distilleerderij te koop voor $ 50.000

zeldzame fles single-malt whisky Japanse Karuizawa-distilleerderij

Zeldzame fles single-malt whisky uit de Japanse Karuizawa-distilleerderij te koop voor $ 50.000

Een zeldzame fles single-malt whisky uit de Japanse Karuizawa-distilleerderij is te koop voor $ 50.000. Zou jij deze Japanse whisky kopen?

zeldzame fles single-malt whisky Japanse Karuizawa-distilleerderij

De Karuizawa-distilleerderij staat bekend om zijn productie in kleine series van fijne Japanse whiskey. Gelegen op de zuidelijke helling van Mount Asama, een actieve vulkaan, is het ook de kleinste distilleerderij in Japan.

Karuizawa opende zijn deuren in 1955 en zou de productie in 2000 stopzetten voordat in 2011 voorgoed werd gestopt. Sindsdien is de whisky van het merk op veilingen verkocht voor notoir hoge prijzen, waarbij de zeldzaamste Karuizawa-fles meer dan een half miljoen dollar opleverde.

Whiskykenners hebben nu de kans om een vintage editie uit 1999-2000 van Karuizawa te bemachtigen. De Karuizawa Single Malt Whisky, ingesloten in op maat gemaakte fleskunst en versierd met een 24-karaats bladgoud, is ontworpen om de Japanse vechtsportgeschiedenis en de gewaardeerde code van de Samurai te vieren. Een visueel verbluffende, luxe toevoeging aan ieders collectie, is het ingewikkelde blad ontworpen door de kunstenaar David Stanley Hewett, die zelf in Karuizawa woont.

Het is niet verwonderlijk dat aan deze whiskey een hoog prijskaartje hangt. Beschikbaar voor aankoop bij Dekanta, gaat een enkele fles uit de gelimiteerde oplage voor $ 50.000, ruim € 45.000.

Laat een reactie achter

#Volg ons op Instagram