Met deze game drive heb je altijd voldoende opslagruimte voor je console

WD_Black D10 game drive recensie

Met deze game drive heb je altijd voldoende opslagruimte voor je console

Met de WD_Black D10 Game Drive heb je altijd voldoende opslagruimte voor je console. Een externe harde schijf voor o.a. Xbox, PlayStation, PC en Mac.

WD_Black D10 game drive recensie

Dat de WD_Black-reeks van Western Digital bij uitstek geschikt is voor gamers, wisten we natuurlijk al nadat we vorige jaar keken naar de WD_BLACK P50 Game Drive SSD. De WD_Black D10 externe harde schijf bewijst dit echter opnieuw, waarmee iedereen die extra HDD opslagruimte zoekt voor de Xbox, PlayStation, PC of Mac op de wenken wordt bediend met een hele fijne optie.

Videogames nemen veel opslagruimte in beslag, vraag dat maar aan de gemiddelde gamer die meer dan twee á drie spellen speelt op zijn console. Populaire titels zoals Call of Duty: Warzone en Fortnite zijn al voldoende om een aanzienlijk deel van je harde schijf in beslag te nemen. Externe apparaten zijn daarom bijna een noodzaak geworden voor fanatieke spelers. Welke game drives aan te raden zijn? Je bent vast reeds bekend met Western Digital, maar kende je ook hun WD_Black-serie al?

De producten uit de WD_Black-serie zijn specifiek afgestemd op de behoeften van gamers, en de enorme 8TB D10 Game Drive is een bijna perfecte oplossing voor de eisen van jouw steeds groter wordende videogamebibliotheek.

WD_Black D10 game drive

Externe harde schijven van dit opslagformaat zullen nooit klein zijn, maar de voetafdruk van de D10 voelt verrassend prettig aan de ogen. De D10 gaat namelijk voor een uitgesproken ruige look en heeft veel randen, ventilatieopeningen en belettering in industriële stijl. Wij zijn persoonlijk een grote fan van dit type ontwerp en denken niet dat het zo polariserend is als sommige andere RGB-beladen gaming-apparatuur.

De harde schijf kan plat op het bureau liggen of weggestopt worden in een la – dankzij de lange stroom- en USB-kabels – maar wordt ook geleverd met een verticale standaard als je er liever mee pronkt. De meeste mensen zullen vermoedelijk geneigd zijn om dit apparaat naast de pc of console te zetten.

De D10 zit boordevol functies die je mag verwachten van een harde schijf van € 229,99. Hij is geklokt op 7200 TPM, bevat actieve koelingstechnologie, heeft snelheden tot 250 MB/s en heeft zelfs twee USB-A-slots, met voeding aan de achterkant om andere apparatuur op te laden.

WD_Black D10 game drive

Eveneens erg prettig, is dat de WD_Black D10 wordt gedekt met een garantie van drie jaar, zodat je erop kunt vertrouwen dat jouw kostbare games en saves veilig zijn. Western Digital zegt de HDD maximaal 200 titels kan bevatten, maar dat hangt natuurlijk volledig af van de grootte van de spellen in kwestie. Er wordt overigens geen software meegeleverd met het product, maar je kunt D10-specifieke software downloaden van de officiële website. Niets bijzonders, maar je kunt de schijf testen als er zich problemen voordoen.

Het allerbelangrijkste is natuurlijk dat de D10 game drive presteert als een kampioen, want het spelen van games vanaf de externe schijf is niet te onderscheiden van games die worden gespeeld via de interne schijf. Af en toe kan er een kleine hapering optreden bij het openen van een bestand, maar als hij eenmaal draait, dan is de D10 een vrijwel foutloze externe harde schijf voor de console. Hij kan een beetje luid worden bij langdurige gamesessies, maar dit is niets dat de meeste gebruikers zal opvallen.

WD_Black D10 game drive

Wat nu als er iets misgaat, zoals het per ongeluk loskoppelen van de stroom- en USB-kabels tijdens een bestandsoverdracht? Hoewel we natuurlijk niet aanraden dit thuis na te bootsen, hebben we wel zelf de fijne bevinding dat er niks catastrofaal is gebeurd. Geen beschadigde gegevens, geen verwijderde bestanden. Alleen het herstarten van overdracht gewoon opnieuw starten.

Mocht je dus op zoek zijn naar een enorme externe harde schijf die al je games veilig kan opslaan, dan kun je de WD_Black D10 met een gerust hart aanschaffen. Hij is betrouwbaar, fraai ontworpen, razendsnel en wordt geleverd met garantie, en is daarom alleen al zijn geld meer dan waard. Daarbij is hij multifunctioneel inzetbaar, want de game drive is compatibel met pc, PlayStation 4 en Xbox One. De incidentele vertraging bij het openen van bestanden is een kleine verbetering voor de toekomst, voor een verder krachtige, responsieve en snelle harde schijf.

De Western Digital WD_Black D10 Externe harde schijf – 8 TB kopen kan nu al voor € 229,99.

WD_Black D10 game drive

Laat een reactie achter

#Volg ons op Instagram