“‘GTA VI’ krijgt releasedatum in 2025 en speelt zich af in een moderne versie van Vice City”

GTA VI trailer vice city 2025

“‘GTA VI’ krijgt releasedatum in 2025 en speelt zich af in een moderne versie van Vice City”

‘GTA VI’ krijgt volgens geruchten een releasedatum in 2025 en zal zich afspelen in een moderne versie van Vice City. Ga jij de game spelen?

Fans van Grand Theft Auto moeten nog iets langer dan gehoopt wachten op GTA VI, aangezien videogame-industrie-insider Tom Henderson opmerkt dat Rockstar Games de vervolgtitel hoogstwaarschijnlijk pas in 2024 of 2025 zal uitbrengen.

Henderson, die heeft bewezen een overwegend betrouwbare bron te zijn – hij lekte eerder kloppende info omtrent Call of Duty-games en Battlefield 2042 – heeft een YouTube-video geüpload waarin hij de kennis deelt die hij heeft over de langverwachte game. De insider verklaarde dat hij aanvankelijk aannam dat GTA VI in 2023 of 2024 zou kunnen verschijnen, maar zijn schatting aanpaste in de overtuiging dat Rockstar zijn inspanningen en energie opnieuw richt op het welzijn van het personeel, na de “intense crunch” bij de vorige gametitels.

Hij voegde eraan toe dat Rockstar de game bovendien niet zal aankondigen totdat ze zeker zijn van een releasedatum, en de game niet hoeft uit te stellen na de aankondiging, zoals met het destijds vertraagde GTA IV en GTA V. Er is ook de kwestie van het aanbodtekort van next-gen consoles, zoals de PlayStation 5, Microsoft Xbox Series X/S, wat tot medio 2022 een probleem zou kunnen zijn. De studio wil mogelijk profiteren van een fatsoenlijk aanbod van next-gen consoles, zodat ze de game aan een groter publiek kunnen aanbieden.

De geruchten komen ongeveer een half jaar nadat Henderson beweerde dat GTA VI een vrouwelijke hoofdrolspeler zal bevatten – een primeur in de franchise. Ook is het sterke gerucht over een Vice City-map die zich continu zal ontwikkelen gaande.

Als de geruchten over het releasejaar kloppen, wordt GTA VI 11 of 12 jaar na zijn voorgangers uitgebracht. Ter vergelijking: Rockstar deed er vijf jaar over tussen GTA IV en V, en vier jaar tussen GTA IV en San Andreas.

Laat een reactie achter

#Volg ons op Instagram