Televisiekijkend Nederland maakt nog altijd steeds vaker gebruik van het internet

Televisiekijkend Nederland maakt steeds vaker gebruik van internet

Televisiekijkend Nederland maakt nog altijd steeds vaker gebruik van het internet

Televisiekijkend Nederland maakt nog altijd steeds vaker gebruik van het internet. Ben jij meer een streamer of kijk je nog gewoon lineair tv?

Televisiekijkend Nederland maakt steeds vaker gebruik van internet

Het leek tientallen jaren geleden nog ondenkbaar om televisie te kunnen kijken zonder reclames en om je favoriete series en films te kijken wanneer jij dat ook maar wilde. Ook televisie terugkijken was vrijwel onmogelijk. Inmiddels is dit echter de gewoonste zaak van de wereld, want tv kijken via internet biedt veel voordelen.

Interactieve tv waarmee je een programma kunt pauzeren of terugkijken wanneer je maar wilt is enorm populair. Vrijwel alle moderne televisies komen met een zogenaamde smart-functie, waardoor het mogelijk is om apps te downloaden en via de televisie streamingdiensten te bekijken of bijvoorbeeld van YouTube gebruik te maken. Hier lijken we dan ook massaal gebruik van te maken. Betekent dit een revolutie in de televisiewereld en zullen streamingdiensten uiteindelijk de toekomst zijn?

De populairste streamingdiensten van dit moment

Het is geen verrassing dat internet niet meer weg te denken is uit ons leven. We staan 24/7 met mensen en de buitenwereld in contact. Dat biedt veel voordelen. Zeker als het gaat om het bekijken van leuke films en series. En beter nog: zonder de nodige commercials! Het is dan ook niet voor niets dat streamingdiensten de afgelopen jaren steeds meer aan populariteit hebben gewonnen. De meest bekende streamingdienst is toch wel Netflix.

Heb je het over Netflix, dan weet bijna iedereen in je omgeving wat je bedoelt. De kans is groot dat negen van de tien mensen ook een account heeft of ooit heeft gehad. Het nadeel van Netflix is dat het vaak heel lang duurt voordat het vervolg van een serie te zien is. Ook was het aanbod de laatste jaren minimaal. Dat kwam mede door de corona crisis. Groot voordeel van Netflix is dat ze vaak wel met geheel nieuwe series komen. Series die speciaal voor hun zijn gemaakt, zoals enkele documentaires, maar ook populaire series als Stranger Things, Lucifer en You.

Televisiekijkend Nederland maakt steeds vaker gebruik van internet

Er zijn naast Netflix natuurlijk nog meer streamingdiensten die tegenwoordig erg populair zijn. Zo wordt het Nederlandse Videoland steeds vaker gedownload. Hierop kun je heel veel populaire films en series zien. Bovendien hebben veel tv-programma’s een contract met Videoland. Dat maakt dat je sommige programma’s van bijvoorbeeld RTL4 al ver vooruit kan kijken zonder reclames.

Disney+ is pas sinds 2019 actief, maar heeft inmiddels al heel wat harten weten te veroveren. Hier vind je naast de bekende Disneyfilms ook films van Pixar, Marvel en zelfs documentaires van Discovery Channel. Daarnaast zijn er ook enkele leuke films en series te bewonderen.

Wat betekent dit voor het internetverbruik?

Merk jij dat je ook steeds vaker snel internet nodig hebt? Niet alleen voor alledaagse bezigheden, maar ook voor het streamen, gamen of downloaden? Dan is de kans groot dat je huidige internet abonnement niet meer voldoende is. Houd daarom je internetgebruik goed in de gaten houden. Wanneer je het internet overmatig gebruikt en dit ook geldt voor je gezinsleden, dan kan dit leiden tot storingen of zeer traag internet. Dit is eenvoudig op te lossen door je bundel te verhogen of eventueel op zoek te gaan naar andere mogelijkheden. Denk bijvoorbeeld aan glasvezel internet.

Post a Comment

#Volg ons op Instagram