TRAVEL: 5 tips langs het spoor van de ‘Bullet Train’ in Japan

TRAVEL: 5 tips langs het spoor van de ‘Bullet Train’ in Japan

Tips voor reizen naar Japan? Check deze 5 tips langs het spoor uit de film Bullet Train met Brad Pitt, die zich afspeelt in Japan.

Bullet Train spoor Japan reistips

© Sony Pictures Entertainment

 

Vanaf vandaag, 3 augustus, is in heel Nederland de humoristische actie-thriller Bullet Train te zien. De film is geïnspireerd op de Japanse roman Maria Beetle en de makers hebben Brad Pitt weten te strikken voor de rol van Ladybug. Een zeer vermakelijke film, maar ook mooie inspiratie voor jouw volgende reis naar Japan!

In de film wordt de Ladybug aan boord van de Bullet Train van Tokio naar Kyoto gestuurd, waar hij het moet opnemen tegen dodelijke tegenstanders van over de hele wereld. De Japanse hogesnelheidstrein, ook wel Bullet Train of Shinkansen genaamd, verbindt Tokio met andere grote steden in slechts een paar uur. ​​Een hele mooie rit dus ook voor reizigers, vol met bijzondere pitstops.

Wij delen graag de 5 must-visit plekken langs de route die Ladybug in de film aflegt met de Bullet Train.

Bullet Train spoor Japan reistips - manga cosplay cafe

© TCVB

1. Manga cultuur en cosplay cafés

Voordat de treinreis vanuit Tokio begint, mag de wijk Akihabara – die ook een rol speelt in de film Bullet Train – niet worden overgeslagen.  Het gebied is het epicentrum van anime, manga, games en cosplay. Ontdek de verschillende unieke cafés, laat je bedienen door een in cosplay geklede serveerster of hang rond met uilen, katten, otters of egels terwijl je geniet van een koffie.

Bullet Train spoor Japan reistips - langste hangbrug

© Shizuoka Prefectural Tourism Association

2. De langste hangbrug van Japan

Wanneer je de Shinkansen neemt naar het station van Mishima, op ongeveer 50 minuten van Tokio, vind je een wonderbaarlijke natuurervaring. Wandel hier over de 400 meter lange hangbrug – de langste van Japan – en geniet onderweg van een prachtig uitzicht op Mt. Fuji. In het gebied is er ook een zogenaamd “avonturenparcours”, waar je tussen de boomtoppen in het bos rond klimt en met een zipline op 70 meter hoogte van de grond richting Mt. Fuji zweeft.

Bullet Train spoor Japan reistips - shizuoka oden eten

© Shizuoka Prefectural Tourism Association

3. Een aanrader voor fijnproevers

Wil je een lokale specialiteit uitproberen? Dan mag een bezoek aan de stad Shizuoka niet missen. De stad staat bekend om Shizuoka Oden, een soort hete stoofpot met gekookte eieren, aardappelen, zeewier rolletjes en andere ingrediënten die sudderen in een smaakvolle bouillon. De stad heeft daarnaast twee idyllische straten – Aoba Yokocho of Aoba Oden Street – vol met klassieke rode lantaarns en kleine eetkraampjes waar meestal maar plek is voor zo’n tien mensen.

Bullet Train spoor Japan reistips -  tokoname kunst

© Aichi Prefecture

4. Schilder je eigen wuivende kat

Op ongeveer een uur met de trein van Shizuoka ligt het station van Nagoya, waarvandaan je gemakkelijk een lokale trein pakt naar de stad Tokoname. In het gebied produceren ambachtslieden al meer dan duizend jaar klei en keramische goederen. Het is ook de thuisbasis van de bekende zwaaiende gelukskatten. Kom tijdens een rondleiding meer te weten over de plaatselijke aardewerk cultuur, bekijk de grootste klimovens van Japan en schilder een eigen wuivende kat.

Bullet Train spoor Japan reistips - samurai ninja museum kyoto

© SAMURAI & NINJA MUSEUM with EXPERIENCE

5. Samurai & Ninja Museum in Kyoto

Altijd al meer over de geschiedenis van ninja’s en samurai willen weten? Breng dan een bezoek aan het Samurai en Ninja Museum in Kyoto, slechts 30 minuten verwijderd van Nagoya. Zowel kinderen als volwassenen komen hier meer te weten over de Japanse historie en de wereldberoemde krijgers. Het museum heeft verschillende tentoonstellingen met harnassen, wapens en het is mogelijk om les te krijgen van een samurai meester.

We sluiten af met een fun fact over deze bijzondere reis door Japan. Het duurt iets meer dan 2 uur om met de bullet train een afstand van ongeveer 476 km af te leggen tussen Tokio en Kyoto. Ter vergelijking: met de trein duurt het ruim 4 uur om van Amsterdam naar Londen te reizen, ongeveer 355 km!

Laat een reactie achter

#Volg ons op Instagram