TRAILER: Eerste previewclip ‘Devotion’ geeft voorproefje van spectaculaire actie in de lucht tijdens Amerika’s vergeten oorlog

devotion trailer bioscoop film

TRAILER: Eerste previewclip ‘Devotion’ geeft voorproefje van spectaculaire actie in de lucht tijdens Amerika’s vergeten oorlog

De Devotion trailer werpt een blik op de spectaculaire actie in de lucht in Amerika’s vergeten oorlog en de eerste zwarte piloot bij de Amerikaanse marine.

Na de release van Top Gun: Maverick heeft Sony Pictures opnieuw een film voor ons in petto met veel actie in de lucht. Devotion, waarvan het verhaal is gebaseerd op een roman geschreven door Adam Markos, gaat in op de Battle of Chosin Reservoir, een van de hevigste veldslagen van de Koreaanse oorlog.

De film belicht echter veel meer dan alleen deze vergeten Amerikaanse oorlog, want ook de relatie tussen de hoofdpersonen speelt een belangrijke rol; Jesse L. Brown (Jonathan Majors), de eerste zwarte piloot bij de Amerikaanse marine, en zijn maat en collega-piloot Glen Powell (Tom Hudner).

Plot & première

1950, Koude Oorlog. Twee jonge mannen, Tom Hudner en Jesse Brown worden geselecteerd voor een prestigieuze eenheid van de marine. Tom is marineofficier, Jesse een getalenteerde piloot die als eerste Afro-Amerikaan voor de Amerikaanse marine vliegt. Tijdens de zware militaire opleiding groeit er een hechte vriendschap tussen de twee die op de proef wordt gesteld wanneer één van hen op vijandelijk gebied wordt neergeschoten.

“De film vertelt het aangrijpende waargebeurde verhaal van twee elite jachtpiloten van de Amerikaanse marine tijdens de Koreaanse oorlog. Hun heroïsche opofferingen zouden hen uiteindelijk de meest gevierde wingmen van de marine maken”, luidt de officiële synopsis van de film.

J.D. Dillard (Stray) zal de film regisseren en het scenario is geschreven door Jake Crane en heeft Jonathan A.H. Stewart met Dillard en Glen Powell (Top Gun: Maverick) als producenten.

Devotion gaat in september in première bij het Toronto International Film Festival 2022, gevolgd door een bioscooprelease op medio november. Bekijk de eerste trailer hierboven.

Post a Comment

#Volg ons op Instagram