Deens restaurant staat bovenaan lijst van 50 Beste Restaurants ter Wereld 2022

50 Beste Restaurants ter Wereld 2022 - geranium kopenhagen denemarken

Deens restaurant staat bovenaan lijst van 50 Beste Restaurants ter Wereld 2022

Geranium uit Kopenhagen staat bovenaan de lijst van 50 Beste Restaurants ter Wereld 2022. Ontdek snel de volledige lijst met geprezen eetgelegenheden.

The World’s 50 Best Restaurants is terug en de gloednieuwe lijst toont ons de meest geprezen eetgelegenheden voor het jaar 2022. Met de prijsuitreiking op de Old Billingsgate-markt in Londen, kroonde Geranium uit Kopenhagen zich tot ’s werelds beste restaurant van 2022. Vlak daarachter kwamen Central uit Lima, Peru, en Disfrutar uit Barcelona, ​​​​Spanje, die respectievelijk de tweede en derde plaats innamen.

De regio Azië behield zijn sterke prestaties uit het verleden en zag zeven restaurants op de lijst belanden. De 50 Beste Restaurants van Azië 2022 waren Tokyo’s Den (20e), Hong Kong’s The Chairman (24e), Tokyo’s Florilège (27e), Singapore’s Odette (36e), Bangkok’s Sorn (39e), Osaka’s La Cime (41e), en Tokyo’s Narisawa ( 45e). Zuid-Amerika maakte ook aanspraak op de lijst, met Mayta uit Lima als 32e en Oteques uit Rio de Janeiro als 47e.

Bovendien introduceerde de lijst van 50 Beste Restaurants ter Wereld 2022 voor het eerst de “Beronia World’s Best Sommelier Award 2022”, die ging naar Josep Roca van El Celler de Can Roca in Girona, Spanje. Als een van de drie Roca-broers die het restaurant runnen, is het interessant om op te merken dat hij en zijn broers erin geslaagd zijn om met El Celler de Can Roca tweemaal de onderscheiding van Beste Restaurant ter Wereld te claimen.

Bekijk de top vijf restaurants hieronder ga naar de website van The World’s 50 Best Restaurants om de volledige lijst te bekijken:

1.Geranium (Kopenhagen, Denemarken)
2.Centraal (Lima, Peru)
3. Disfrutara (Barcelona, ​​​​Spanje)
4. Diverxo (Madrid, Spanje)
5. Pujol (Mexico-Stad, Mexico)

Welk van de 50 Beste Restaurants ter Wereld 2022 heb jij al bezocht?

 

Fotocredits: Geranium Kopenhagen

Post a Comment

#Volg ons op Instagram