Maak kennis met de nieuwe Range Rover Sport

nieuwe Range Rover Sport 2023

Maak kennis met de nieuwe Range Rover Sport

Maak kennis met de . De SUV keert terug om zijn kroon op te eisen met elektrische, hybride en V8-motoren om op te starten.

nieuwe Range Rover Sport 2023

De geheel nieuwe Range Rover Sport is hier. In de afgelopen 24 uur gelanceerd, beschikt het nieuwe 2023-model over alles wat de vorige Range Rover Sport goed deed, maar dan nog verfijnder. Land Rover Range Rover toont geheel nieuwe auto die gespierd, dynamisch, modern, verfijnd, prominent, robuust en nog veel meer is, waardoor de auto de verdiende titel krijgt van een “doe alles, ga overal” type machine.

De nieuwe Range Rover Sport ziet er vertrouwd uit, net zoals de nieuwe vlaggenschip Range Rover er ook uitziet als een gemoderniseerde, bijgewerkte opfrissing van het uitgaande model. Aan de voorkant van de nieuwe Sport zul je merken dat de stijlen langwerpig zijn – ironisch genoeg stelde een reductieve ontwerpbenadering de ontwerpers in staat om op intelligentere manieren met proporties te spelen, door dunnere maar bredere koplampen toe te voegen om de voorkant breder te laten lijken. Ook is er een split-grilleontwerp om de voorkant langer te laten lijken, en een vouw die onder de motorkap loopt en rondom de auto om hem meer uitstraling te geven, vanuit welke hoek je hem ook bekijkt.

Op dezelfde manier loopt er een afgeschuinde lijn onder de ruiten, wat bij het aanbrengen van een zwart dakgedeelte alleen maar het idee vergroot dat het bovenste deel van de auto zweeft. Sluitlijnen zijn netter, raampanelen zijn geminimaliseerd en gecombineerd maakt dit het profiel van de auto veel slanker.

nieuwe Range Rover Sport 2023

Maar de nieuwe Range Rover Sport is niet alleen gestroomlijnd, hij zit ook vol trucjes. Er kunnen nu 23-inch velgen worden gemonteerd, maar ze zien er niet overdreven uit ondanks de minimale veranderingen in lichaamsgrootte. En de volledig opnieuw ontworpen – en misschien mening-splitsende – achterkant laat niet alleen verdere verandering zien, maar meer van de genoemde reductieve benadering van het ontwerpteam.

Aan de achterkant van de auto bevindt zich tevens een nieuw paneel met naambordjes tussen dunnere lichten die vanuit alle hoeken krachtig en helder zijn, evenals de eerder genoemde afgeschuinde rand, een nieuwe plaatsing van de kentekenplaat waardoor de auto er langer en breder uitziet, en afgerond rechthoekige uitlaatpijpen.

nieuwe Range Rover Sport 2023

De veranderingen vinden ook binnenin plaats. Het is hier zeker vertrouwd, maar toch weer verfijnder, met een 13,1-inch infotainmentscherm en 13,7-inch bestuurdersdisplay dat jou en jouw passagiers alle nodige informatie verschaft. Gebeeldhouwde stoelen, Cabin Air Purification Pro en Meridian Signature Sound met de nieuwste Active Noise Cancellation-systemen verschijnen eveneens, terwijl over-the-air software-updates nu een standaard onderdeel zijn van de verbeterde technologie van de auto. Draadloos Apple CarPlay en Android Auto zijn ook standaard, en er is meer technologie in de krachtbron van de auto verwerkt.

nieuwe Range Rover Sport 2023

Land Rover Range Rover heeft een volledig elektrische motor ontwikkeld voor de Sport, die in 2024 komt. Terwijl we wachten, wordt een V6-aanbod geleverd in combinatie met een elektromotor – de P510e Electric Hybrid genoemd – en die biedt 510 pk, vandaar de naam. Hij kan de 100 km/u-sprint doen in een respectabele 5,4 seconden en heeft een elektrisch rijbereik van 112 kilometer. Voor V8-liefhebbers leent Range Rover BMW’s 4,4-liter twin-turbo voor een sportievere rit van 530 pk en 4,3 seconden tot 100 km/u. Verder heb je de keuze uit een P440e Electric Hybrid, P400 mild-hybride zescilinder-in-lijn Ingenium benzine en zescilinder D300 en D350 mild-hybride dieselmotoren.

Om de Range Rover Sport stabiel te houden, is de nieuwe Dynamic Response Pro van het bedrijf dat nauw samenwerkt met de nieuwste generatie Dynamic Air Suspension, waarbij voor het eerst luchtvering met schakelbaar volume wordt geïntroduceerd, terwijl hij is uitgerust met een 48-volt elektronisch actief rolcontrolesysteem.

Dit alles bij elkaar maakt de nieuwe SUV de meest capabele en dynamische Range Rover Sport ooit. Vierwielaandrijving, vierwielbesturing, koppelvectoring en actieve eigenschappen die alles van demping tot differentieel meten, maken het rijden met de auto veel gemakkelijker en boeiender, terwijl tegelijkertijd op moeilijk terrein wordt gewerkt om ervoor te zorgen dat de auto alles aankan.

De lijst met upgrades voor de nieuwe Range Rover Sport gaat maar door, dus bekijk de auto hieronder en ga naar de Range Rover-website of de plaatselijke dealer voor meer informatie. Prijzen beginnen bij € 104.549 en een bestelling plaatsen is nu mogelijk.

nieuwe Range Rover Sport 2023

nieuwe Range Rover Sport 2023

nieuwe Range Rover Sport 2023

nieuwe Range Rover Sport 2023

Laat een reactie achter

#Volg ons op Instagram