De nieuwe Range Rover stelt luxe en verfijning boven alles met waanzinnige opties

2022 Range Rover

De nieuwe Range Rover stelt luxe en verfijning boven alles met waanzinnige opties

De nieuwe 2022 Range Rover stelt luxe en verfijning boven alles. Van puur elektrisch tot een V8 SV-versie, deze nieuwe SUV draait om personalisatie en luxe.

2022 Range Rover

Het vlaggenschip van Land Rover Range Rover nadert zijn 52e verjaardag en de vijfde generatie Range Rover is nu officieel onthuld. De nieuwe RR is voor het Britse merk het nieuwste project in verfijning en luxe – zoals dit al meer dan een halve eeuw wordt gedaan.

Verkrijgbaar in SE-, HSE- en Autobiography-modellen, evenals een limited edition “First Edition”-versie waarvan slechts één jaar beschikbaar zal zijn en die wordt geleverd in een exclusieve “Sunset Gold Satin”-tint (naast vijf andere aangeboden kleuren) – komt de nieuwe Range Rover in varianten met korte wielbasis en lange wielbasis, met zitplaatsen voor maximaal zeven of vier, voor het ultieme niveau van luxe.

Wat betreft het ontwerp zelf, het is typisch Range Rover, alleen nog verfijnder. De dalende daklijn, sterke taillelijn en oplopende dorpellijn blijven kenmerkend voor zijn indrukwekkende esthetiek, terwijl elementen zoals de achterkant nu worden geleverd met een boattail-look en een eigentijdse achterlichtopstelling, ondersteund door de geliefde gedeelde achterklep .

Overal om je heen vind je exterieurcomponenten die gelijk met de carrosserie zijn gemaakt voor een meer verfijnde look, terwijl de velgen nu tot 23″ kunnen gaan, zodat we een auto zien die présence uitstraalt. Juweelachtige LED-koplampen herdefiniëren de voorkant, de ramen zijn bijna gelijk met de D-stijlen en dorpels, om zo de SUV een zwevende dakillusie te geven die aan de achterkant overhangt, zorgend voor een kleine, maar subtiel sportieve dakvleugel. Dit alles bij elkaar maakt dit nieuwe model de meest aerodynamisch efficiënte luxe-SUV ter wereld.

2022 Range Rover

Natuurlijk zijn de SV-modellen Range Rovers bij uitstek. Deze modellen, die worden geleverd met een 530 pk twin-turbo V8 of als een 510 pk plug-in hybride, zullen meer vakmanschap en meer functionaliteit bevatten. Zo zijn er keramische bedieningselementen en fineren aan de binnenkant, terwijl de SV-badge ook van keramiek zal worden gemaakt voor een extra luxe tintje.

Alle 2022 Range Rover-modellen zullen worden geleverd met een 13,1-inch gebogen zwevend glazen touchscreen aan de voorkant, dat het volledige aanbod van infotainment bestuurt – wat meer dan uitgebreid is – terwijl een 13,7-inch Interactive Driver Display is inbegrepen voor alle benodigde rij-informatie. Een optioneel Meridian Signature-geluidssysteem van 1600 W met ruisonderdrukking, komt standaard met Amazon Alexa, en achterin hebben passagiers een 8-inch controller om hun omgeving te beheren.

Zoals verwacht gaat de lijst met functies, mogelijkheden, opties, specificaties en klantpersonalisatie maar door. Ga naar de Range Rover-website en gebruik de configurator om jouw eigen auto te ontwerpen en om de SUV nog beter te begrijpen.

De nieuwe 2022 Range Rover zal ergens volgend jaar in verschillende uitvoeringen worden uitgebracht, met een volledig elektrische versie in 2024. Prijzen voor de Nederlandse markt zouden ergens rond de € 125.000 moeten starten.

2022 Range Rover

2022 Range Rover

2022 Range Rover

2022 Range Rover

2022 Range Rover

2022 Range Rover

2022 Range Rover

2022 Range Rover

2022 Range Rover

2022 Range Rover

2022 Range Rover

2022 Range Rover

2022 Range Rover

2022 Range Rover

Laat een reactie achter

#Volg ons op Instagram