Verdwijnt het taboe op mannen en speeltjes voor in de slaapkamer langzaam?

mannen en seksspeeltjes sextoys masturberen

Verdwijnt het taboe op mannen en speeltjes voor in de slaapkamer langzaam?

Waarom rust er een taboe op mannen en seksspeeltjes voor in de slaapkamer? En is dit langzaam aan het verdwijnen?

mannen en seksspeeltjes sextoys masturberen

Nee, we hebben geen empirisch onderzoek gedaan. Wat we hebben gedaan is simpelweg constateren. Zo zien wij – net als jullie ongetwijfeld – dat er online en ook offline veel reclame wordt gemaakt voor seksspeeltjes. Ook seksspeeltjes voor mannen. Het kan dus niet anders dat er een (grote) groep consumenten is die de erotische toys in huis haalt.

Toch is het voor vrouwen gangbaarder om over te praten dan voor mannen, zo lijkt het. Bijna iedereen heeft weleens van de Tarzan gehoord, toch? Zat komische films die dildo’s en vibrators de revue laten passeren. Heel normaal, klaarblijkelijk.

Voor mannen zijn er anno nu ook talloze seksspeeltjes, maar er open en bloot over praten blijkt toch nog een dingetje. Natuurlijk hoeft het niet aan de ontbijttafel aangesneden te worden, maar het gehele onderwerp lijkt belast met taboe. Komt het omdat het te maken heeft met trots en eer? Immers, als man sextoys kopen kan overkomen alsof je eenzamer bent dan je zou willen. Maar kunnen mannen en seksspeeltjes niet prima samen leven zonder dat er een ogenschijnlijk tekort aan vrouwen is? Tuurlijk wel.

De algemene consensus dat alleen eenzame mannen en perverse figuren sekstoys zouden gebruiken is natuurlijk onzin. En denk dat je weinig mannen gebruik maken van erotisch speelgoed? Think again! Uit onderzoek blijkt dat meer dan de helft van onze Nederlandse man weleens een seksspeeltje heeft gebruikt. En nee, het is dan niet een volledige opblaaspop die het meest populair is, maar wel de cockring. Zat keuzemogelijkheden zijn er voor ons, dus wees een keer lekker creatief.

Wat het overigens nog interessanter maakt is het feit dat sextoys zouden bijdragen aan onze bedprestaties. Zo hebben mannen die seksspeeltjes gebruiken minder last van erectiestoornissen. Ook ontdek je gemakkelijker waar jouw lichaam op reageert en kun je werken aan je uithoudingsvermogen. Allemaal voordelen waar je special lady van gaat profiteren. Bovendien is er voor lichaam en geest weinig prettiger dan een orgasme, dus een beetje gevarieerd te werk gaan met behulp van seksspeelgoed kan geen kwaad.

Het negatieve beeld omtrent mannen en seksspeeltjes is overduidelijk gedateerd en we mogen vandaag de dag best wat ruimdenkender zijn als we praten over dit onderwerp. De cijfers wijzen simpelweg uit dat velen onder ons de sexy time tools gebruiken, dus een beetje eerlijkheid kan geen kwaad. Uiteraard hoeft het niet te gedetailleerd, maar een kleine tip richting vrienden moet kunnen. Toch?

Post a Comment

#Volg ons op Instagram