Drie manieren om te mixen met sambuca (18+)

mixen met sambuca

Drie manieren om te mixen met sambuca (18+)

Hoe moet je sambuca drinken? Wij hebben dé drie manieren om te mixen met sambuca voor je op een rij gezet.

mixen met sambuca

Sambuca is een anijslikeur die oorspronkelijk uit Italië komt. De drank beschik over een alcoholpercentage van 40% en is daarmee een stuk sterker dan bijvoorbeeld wijn of bier. Ondanks dat het een likeur is, is sambuca bijzonder veelzijdig. Wij hebben de drie manieren om sambuce te mixen voor je op een rij gezet

Sambuca is in principe helder van kleur, maar kleurt troebel op het moment dat het wordt gemixt met water. Wat je met uitgaan of in traditioneel Italië ziet, is dat men de likeur aansteekt met vuur, alvorens het te drinken. Dit wordt gedaan om een mooie ronde, dikke maar vooral lekkere smaak te krijgen. En geen zorgen, je krijgt naast koude sambuca ook warme binnen, maar iets verbranden zul je niet.

Mixen met Sambuca

Met sambuca kun je meer drankjes bereiden dan je denkt. Door bepaalde ingrediënten te mengen met de likeur krijg je verrassende resultaten. Zo kun je bijvoorbeeld de drank over 4 verschillende glazen verdelen, waarna je ze aanvult met koffie. Niet zoet genoeg? Voeg een beetje bruine suiker toe aan de koffie met sambuca-combinatie. Voeg een toef slagroom toe en je hebt een mooi dessert.

Populair zijn de shotjes met sambuca. En dan bedoelen we niet alleen de shotglaasjes gevuld met pure sambuca. De likeur vormt namelijk ook de basis voor de bekende “stuiterbal”. Dit shotje bestaat uit twee derde deel sambuca aangevuld met één derde deel blue curacao. Waar de naam “stuiterbal” vandaan komt? Dit heeft alles te maken met de manier van tot je nemen. Je neemt het shotje in de mond en schud je hoofd 10 seconden hard op en neer. Vervolgens slik je het door, waarna je een goede teug lucht tussen je duim en wijsvinger door inademt. Het effect van het shotje is op deze wijze een stuk groter en de “stuiterbal” is zodoende ook veel scherper.

Geen zin in desserts of shots? Sambuca is ook uitstekend geschikt voor het maken van een cocktaik. Iedere cocktail bestaat in normaal gesproken uit een deel sterke drank, een deel likeur en een deel vruchtensap of soda water. Een cocktail met sambuca kun maken met bijvoorbeeld jus d’orange, maar ook met ananassap. Zo krijg je een lekker zoet geheel met een pittige kick.

Sambuca is een alcoholische drank en mag alleen gedronken worden door mensen van 18 jaar of ouder.

Laat een reactie achter

#Volg ons op Instagram