REVIEW: Zijn de maaltijdboxen van HelloFresh echt zo gemakkelijk?

HelloFresh recensie maaltijdboxen

REVIEW: Zijn de maaltijdboxen van HelloFresh echt zo gemakkelijk?

Zijn de maaltijdboxen van HelloFresh echt zo gemakkelijk? Wij bestelden voor een week om het zelf te ondervinden.

HelloFresh recensie maaltijdboxen

Heb jij al kennis gemaakt met de maaltijdboxen van HelloFresh? Wij bestelden een weekbox en vandaag adresseren wij de bevindingen na het testen van bijgeleverde maaltijdboxen. Is deze fresh food service echt zo gemakkelijk én lekker als wordt beweerd?

Als je een drukke carrière hebt en dit ook nog eens dient te combineren met je sociale leven, dan is iedere dag nadenken over wat je gaat eten vaak lastiger dan je denkt. Natuurlijk een beetje lui, maar op dat soort momenten zijn we al snel geneigd om ergens eten af te halen of te bestellen. Dit is lang niet altijd gezond en een home made meal is simpelweg iets dat je wel mag nastreven. Toch? Want zo weet je bijvoorbeeld zeker welke ingrediënten er in jouw maaltijd verdwijnen.

Tussen het bezorgen/afhalen en de zelf gekookte maaltijden in zit HelloFresh. Hun doel is om het ons gemakkelijker te maken, zonder in te boeten aan bijvoorbeeld de versheid van onze maaltijd. Zodoende bieden zij verschillende (gezonde & verse) mogelijkheden, waarbij je een box met een X aantal maaltijden krijgt thuisgestuurd. Althans, een box vol met geordende ingrediënten en recepten. Niet kant en klaar. Maar geen zorgen, een kind kan de was doen, zo ondervonden wij.

HelloFresh recensie maaltijdboxen

In de praktijk: De maaltijden

De maaltijdbox is volledig op jouw week af te stemmen, want voorafgaande aan desbetreffende week kun jij precies aangeven hoeveel verse dishes er moeten worden geleverd. Uiteraard kun je hierbij ook je voorkeuren en allergieën vermelden.

Hoe de maaltijden bereid dienen te worden is stap voor stap uitgeschreven. Je vindt bij elk gerecht een volledig recept en alle meegeleverde ingrediënten zijn direct afgestemd op de benodigde hoeveelheid. In principe kun je dus nooit teveel of te weinig van iets gebruiken. Alhoewel op de menukaarten van de gerechten alles is terug te vinden wat betreft de bijbehorende ingrediënten, kan het zijn dat er wel iets ontbreekt in de zak met het gerecht. Denk daarbij aan bepaalde producten als (wok)oliën, azijn, kruiden, etc. HelloFresh gaat er vanuit dat je dergelijke items zelf standaard in je keukenkastje hebt staan. Op zich logisch.

Het lekkerste recept dat wij tegenkwamen in de weekbox was de Shakshuka met Rundertaraar, ei & aubergine. Dit gerecht zag er op ons bord misschien Michelin-ster-waardig uit, maar het was makkelijk en snel te bereiden en heeft ons qua smaak stiekem het meest verrast.  Het is leuk om gerechten te bereiden en te eten die je normaal gesproken niet zo snel zelf zou bedenken.

Prijzen maaltijdboxen

Om een idee te krijgen wat de prijzen per week zijn voor een maaltijdbox, hebben we hieronder een tabel met een overzicht van de prijzen. Belangrijk om te weten, HelloFresh komt de maaltijdbox op ieder gewenst moment en tijdstip bij je afleveren.

HelloFresh recensie maaltijdboxen

Nieuw op het menu is trouwens de optie verse soep met ambachtelijk brood. De soep hoef je alleen maar even op te warmen in de pan of magnetron en het brood kan even lekker de oven in. Qua opties kunnen we denken aan bijvoorbeeld verse paprikasoep en couronne met olijven, verse bospaddenstoelensoep met baguette of verse pomodorisoep en focaccia. Soep en brood kost je 4,99 euro voor een kleine portie van 500ml (goed voor 2 personen) en 6,99 euro voor een grote portie van 950ml (goed voor 3 tot 4 personen).

En, vanaf nu bestellen bij HelloFresh?

Het gemak dient te mens. En laten we eerlijk zijn, direct na een lange werkdag achter het fornuis kruipen om te koken kost al energie genoeg. Als we kunnen kokkerellen zonder eerst naar de supermarkt te hoeven rijden, dan is dat mooi meegenomen.

De gerechten zijn ons goed bevallen. Ze zijn smaakvol, veelzijdig en vooral ook vers. In dat opzicht levert HelloFresh wat het belooft. Er is daarbij ook genoeg keuze – ook vega – mocht je voor een abonnement willen gaan. Persoonlijk vonden wij de porties echter wel wat aan de kleine kant. Het is afgestemd op gemiddelde eters, zo vermoeden wij. En wij zijn eerder bovengemiddelde eters dan eronder, dus dat was wel jammer en iets om rekening mee te houden.

Ben je benieuwd geworden naar de nieuwste recepten voor deze of de komende week? Klik hier meer informatie over HelloFresh en bestel jouw eigen maaltijdbox om het eens uit te proberen.

HelloFresh recensie maaltijdboxen

Laat een reactie achter

#Volg ons op Instagram