De Galaxy S10 wordt sneller goedkoper dan Samsung’s eerdere smartphones

Samsung Galaxy S10

De Galaxy S10 wordt sneller goedkoper dan Samsung’s eerdere smartphones

De Samsung Galaxy S10 blijkt veel sneller in prijs te zakken dan de vorige smartphones van het Koreaanse merk. Overweeg jij deze telefoon?

Samsung Galaxy S10

Natuurlijk is hij nog niet bepaald goedkoop, maar opvallend is het wel. De Samsung Galaxy S10 daalt ten opzichte van diens voorgangers veel sneller in prijs. Ruim een maand na de release van de flagship smartphone leest het prijskaartje al € 100 minder.

In de tweede week van maart verwelkomde de Nederlandse smartphonemarkt de Galaxy S10 van Samsung. Het toestel kocht je toen los tegen de adviesprijs van € 899. Ben je iets meer dan een maand later van plan om de Samsung S10 te kopen, dan betaal je ruim € 100 minder, met een totale daling in prijs tot zelfs 14%. Dat is toch aanmerkelijk sneller dan de voorgaande prijsdalingen bij Samsung’s mobiele telefoons.

Natuurlijk viel het al op dat de flagshiptoestellen van het elektronicabedrijf relatief snel in prijs daalden, maar die daling is dat jaar heftiger dan bij eerdere releases. Ter indicatie, de Galaxy S9 deed twee maanden over eenzelfde daling en de Galaxy S7 wist na vier maanden meer dan 15% in te leveren qua vraagprijs.

Samsung Galaxy S10 snel nog aantrekkelijker

Alhoewel de adviesprijs voor de Galaxy S10 bij Samsung zelf nog op € 899 ligt, lijkt het op het eerste gezicht geen ongezonde gedachte dat de prijsdaling bij andere aanbieders van het toestel te maken heeft met tegenvallende verkopen. Maar dit hoeft natuurlijk niet per sé het geval te zijn. De daling in prijs betekent in ieder geval dat de aankoop van de S10 aantrekkelijk wordt gemaakt. Voor geïnteresseerden is het dan ook een welkome ‘korting’.

Realistisch gezien heeft het sowieso te maken met de concurrentie, waar met name Huawei zich laat gelden. Binnen Nederland blijkt dat het Chinese merk haar marktaandeel heeft weten te vergroten en dit gaat natuurlijk ook ten koste van de Koreanen. Alleen maar mooi, want als het dit soort prijsdalingen tot gevolg heeft, dan zijn wij als consument de grote winnaar.

Samsung heeft lang en breed bewezen een uitstekende flagshipsmartphone te produceren en de Galaxy S10 is niet anders. Met een top-of-the-bill beeldscherm, een enorm krachtige chipset en uitmuntende camera’s, koop je met de S10 een meer dan complete smartphone. Een echte aanrader, dus!

Overigens heeft Samsung nog geen verkoopcijfers van de Galaxy S10 bekendgemaakt, met uitzondering van de opmerking dat de pre-orders wel iets beter scoorden dan de eerdere Galaxy S9.

Post a Comment

#Volg ons op Instagram