VIDEO: Koenigsegg legt uit hoe ze haar $2 miljoen kostende hypercars crashtesten

koenigsegg hypercar crashtest video

VIDEO: Koenigsegg legt uit hoe ze haar $2 miljoen kostende hypercars crashtesten

Krijgt de $2 miljoen kostende Koenigsegg hypercar eigenlijk ook een crashtest? Check in onderstaande video het hoe de prijzige auto’s worden getest.

Natuurlijk, echte autoliefhebbers kennen elk vrijwel elk detail van bepaalde auto’s; van de geschiedenis tot de specificaties, en zelfs hoe een bolide in werkelijkheid rijdt. Er is echter weinig bekend bij menigeen als het gaat om hoe de voertuigen van supercarfabrikanten crashtests uitvoeren voor zo’n dure auto. Tot vandaag!

Voor autofabrikanten die auto’s produceren tegen veel lagere prijzen, is het eenvoudig om een ​​paar stuks uit de productielijn te halen en crashtests uit te voeren. Maar voor een bedrijf als Koenigsegg, dat ieder jaar minder dan 20 voertuigen met een prijskaartje van $ 2 miljoen produceert, is eenzelfde aanpak logischerwijs niet haalbaar. Hoe doen ze dit dan? In de video hierboven bespreken oprichter Christian von Koenigsegg en juridisch manager David Tugas hoe zij de supercars crashtesten zonder failliet te gaan.

“Om gegevens te krijgen … moeten we onze auto’s vanuit elke denkbare hoek en met verschillende snelheden laten crashen – vanaf de zijkant, de achterkant, vanaf de voorkant, de dode hoek. Bijvoorbeeld simuleren van een fiets die tegen de auto aanrijdt is van belang. Zelfs een situatie waarin iemand met een hamer op de auto slaat, waarbij de airbags niet direct uitslaan is belangrijk. Dus het testen wanneer ze niet moeten worden ingezet en wanneer juist wel”, aldus Koenigsegg. “Een van de methodieken die we gebruiken om in wezen geld te besparen voor dit proces, is dat we onze koolstofvezel monocoque ontwerpen om bestand te zijn tegen al deze verschillende soorten crashtests zonder te worden vernietigd. We vernietigen de carrosserie aan de buitenkant, de subframes, crashleden enzovoort, maar niet het werkelijke integrale en duurste deel van de auto. Hetzelfde monocoque chassis – dezelfde auto in feite – wordt in principe voor al deze auto’s gebruikt testen.”

Maar terwijl Koenigsegg slechts één exemplaar echt crasht en vernietigt voor crashtests, is het toch een pijnlijke ervaring om naar te kijken als liefhebber. Zoals Tugas aangeeft: “Het is echt moeilijk om te zien hoe de auto langzaam wordt vernietigd – met de hamer, het te veel aandrijven en dan tenslotte tegen een muur … het is pijnlijk, pijnlijk om naar te kijken.”

Bekijk de video bovenaan om het hele testproces achter de Koenigsegg hypercar te zien.

Laat een reactie achter

#Volg ons op Instagram