Jack Daniel’s Bonded Rye is arriveert precies op tijd voor Vaderdag

Jack Daniel’s Bonded Rye

Jack Daniel’s Bonded Rye is arriveert precies op tijd voor Vaderdag

De nieuwe Jack Daniel’s Bonded Rye is hier. Op Vaderdag lanceert de nieuwste reye whisky binnen Jack’s verfijnde Bonded Series.

Jack Daniel’s Bonded Rye

Op Vaderdag, 16 juni, introduceert Jack Daniel’s de nieuwste toevoeging aan hun Bonded Series. Na de Jack Daniel’s Bonded en Jack Daniel’s Triple Mash brengen de whiskymakers uit Tennessee de Jack Daniel’s Bonded Rye. Met de Bonded Series volgt Jack Daniel’s de strikte regels van de Bottled-In-Bond Act uit 1897.

De derde expressie binnen Jack Daniel’s Bonded Series bottelt net als zijn twee voorgangers de vaardigheden en het vakmanschap van meesterdistilleerder Chris Fletcher in een fles. In Lynchburg, Tennessee, vangt Fletcher’s met zijn rye whisky alles wat Jack Daniel’s sinds 1866 kenmerkt: kwaliteit, gedurfdheid en toewijding.

Bonded Rye is gemaakt met een rijke blend van 70% rogge, 18% maïs en 12% gemoute gerst die gerijpt is in op maat gemaakte whiskyvaten van Amerikaans eikenhout. Zo creëerde Fletcher de kenmerkende smaken van Jack Daniel’s Bonded Rye: tonen van gedroogd fruit en subtiele hints van toffee, die overgaan in een gedurfde, complexe en gebalanceerde smaak met een kruidige afdronk van rogge.

BOTTLED IN BOND
In het productieproces van de Bonded Series volgt het team van whiskymakers de Bottled-In-Bond Act die in 1897 werd opgesteld. Deze serie whiskywetten schrijven distillateurs strenge regels voor die de kwaliteit van de whisky zouden verhogen. Whisky die bottled-in-bond is moet uit één distilleerseizoen komen en door één distilleerderij gemaakt zijn. De whisky wordt op 50% ABV gebotteld en heeft minstens 4 jaar gerijpt in een van de officiële bonded-opslaghuizen.

Rye whisky is door zijn krachtige smaak en complexiteit een veelgebruikte spirit onder bartenders en cocktailliefhebbers, waarbij de rye whisky zowel in klassieke als innovatieve cocktails gebruikt kan worden. De Jack Daniel’s Bonded Rye past perfect in een klassieke Manhattan cocktail.

INGREDIËNTEN
60 ml Jack Daniel’s Bonded Rye
30 ml Zoete vermouth
2 – 3 dashes Angostura bitters

INSTRUCTIES

Vul een shaker of een mixing glass met ijsblokjes. Voeg de drie ingrediënten toe. Roer 20 tot 30 seconden door. Schenk de cocktail door een strainer uit in een koud martiniglas. Garneer met een Marachino-kers.

De nieuwe Jack Daniel’s Bonded Rye is te bestellen bij gelimiteerde cocktailbars en voor adviesprijs €42,59 te koop bij de betere slijter.

JACK DANIEL’S FATHER’S DAY: DEEPEN THE BOND.

Op Vaderdag is Jack Daniel’s Bonded Rye voor het eerst te proeven in Nederlandse bars. Zes cocktailbars in Amsterdam creëren een cocktail met de nieuwste Jack Daniel’s Bonded Rye die vanaf 16 juni te bestellen is. Vaders kunnen terecht bij Door74, Flying Dutchmen Cocktails, Lotti’s, Pulitzer’s Bar, Sins of Sal en Law & Order. Die laatste bar duikt nog wat dieper in de nieuwste expressie van de Bonded Series. Law & Order creëerde de ultieme Vaderdag met een exclusieve tasting van de gehele Bonded Series inclusief bijpassende bites. Met de deepen the bond coverstations starter gaan gesprekken tussen vaders, zonen en dochters de diepte in.

Een onvergetelijke Vaderdag creëren? En samen de Jack Daniel’s Bonded Rye als eerste proeven bij een van deze bars? Reserveer nu voor de Law & Order Father’s Day Tasting.

 

Laat een reactie achter

#Volg ons op Instagram