Rolex gaat de 2023 Daytona Le Mans officieel stopzetten

2023 Rolex Daytona Le Mans uit productie

Rolex gaat de 2023 Daytona Le Mans officieel stopzetten

De 2023 Rolex Daytona Le Mans komt officieel ten einde. De witgouden klok zou wel eens de kortste ooit geproduceerde Rolex kunnen zijn.

2023 Rolex Daytona Le Mans uit productie

Met Watches & Wonders 2024 deze week op volle sterkte, zijn de nieuwe Rolex-horloges onthuld. Naast de zes modellen die dit jaar op de markt zullen komen, waaronder de GMT-Master II, Day-Date, Perpetual 1908, Deepsea, Daytona en Sky-Dweller in verschillende uitvoeringen en maten, kondigde Rolex tevens aan dat het de Daytona Le Mans REF: 126529LN gaat stopzetten.

Nadat hij vorig jaar werd uitgebracht, is de witgouden Rolex “Le Mans” nog zeldzamer geworden. Hij werd uitgebracht ter ere van 100 jaar 24 uur van Le Mans, een op uithoudingsvermogen gerichte sportwagenrace die jaarlijks wordt gehouden nabij de stad Le Mans, Frankrijk. Om de race te herdenken, werd het horloge onthuld met een omgekeerde panda-wijzerplaat met een zwarte keramische tachymeterschaal met het “100”-teken in rood aangegeven.

Het horloge werd afgelopen juni uitgebracht en zal volgens Hodinkee naar verwachting de kortste productie ooit voor een moderne Rolex zijn. Teleurstellend voor sommigen, zal het horloge nu exclusiever zijn dan ooit. Voor liefhebbers was Le Mans een knipoog naar de geschiedenis van de race, maar ook naar de rol die Rolex speelde als tijdwaarnemer in de culturele context van een moderne autosportchronograaf. Omdat het horloge niet meer terugkomt, zullen fans waarschijnlijk op veilingen uit moeten kijken naar het uurwerk.

Laat een reactie achter

#Volg ons op Instagram