Bentley heeft voor het eerst in 105 jaar zwarte vleugels op een voertuig

Bentley Bentayga S Black Edition

Bentley heeft voor het eerst in 105 jaar zwarte vleugels op een voertuig

De nieuwe Bentley Bentayga S Black Edition, een 4,0 liter twin-turbo V8 met 540 pk, biedt voor het eerst in 105 jaar zwarte vleugels.

Bentley Bentayga S Black Edition

Bentley heeft de Bentayga S Black Edition onthuld, een voertuig dat voor het eerst in de 105-jarige geschiedenis van de autofabrikant zwart getinte vleugels heeft. Deze nieuwe toevoeging geldt als de visueel meest aantrekkelijke versie van de Bentley SUV tot nu toe, waarbij prestaties, stijl en geavanceerde technologie samenkomen.

Wat de S Black Edition doet opvallen is zijn ontwerpfilosofie, waarbij levendige accentkleuren worden gecombineerd met rijke zwarte details. Klanten hebben de keuze om hun Bentayga te personaliseren met een van de zeven accentkleurspecificaties, variërend van levendig ‘Mandarijn’ tot subtiel ‘Ice’, waardoor een uniek element aan de auto wordt toegevoegd. Dit ontwerp strekt zich uit van de laserachtige streepaccenten aan de buitenkant en de bijpassende remklauwen tot het handgemaakte interieur van het interieur, waar kleuraccenten prachtig contrasteren met Beluga-leer, geborduurd met een zwart ‘S’-embleem op elke stoel.

Het exterieur van de S Black Edition onderscheidt zich verder door zijn donker getinte koplampen, 22-inch zwart gelakte wielen en unieke Black Edition-badges, die de hoge prestaties en wendbaarheid van het voertuig benadrukken. De Bentayga S Black Edition wordt aangedreven door een 4 liter twin-turbo V8-motor en beschikt over 540 pk en 568 Nm koppel, waarmee hij in 4,4 seconden van 0 naar 100 km/u kan accelereren en een topsnelheid heeft van 300 km/u. Deze prestaties worden geëvenaard door een wendbaar chassis met vierwielbesturing en gekalibreerde sportophanging, wat ongeëvenaarde dynamische capaciteiten en handling garandeert.

Voor wie op zoek is naar een milieuvriendelijke optie zonder concessies te doen aan vermogen of design, is de S Black Edition ook verkrijgbaar met een hybride aandrijflijn van 450 pk, die een 3L TFSI V6-benzinemotor combineert met een elektromotor-generator van 100 kW. Deze variant biedt een naadloze mix van efficiëntie en prestaties en kan in 5,3 seconden van 0 naar 100 km/u sprinten, met een topsnelheid van 250 km/u.

Bentley’s toewijding aan innovatie en luxe komt duidelijk tot uiting in het interieur van de S Black Edition, waar een nieuw koolstofvezelweefsel diepte en verfijning toevoegt. In combinatie met het Dark Chrome-pakket worden de metalen interieurdetails getransformeerd, waardoor de moderne en verfijnde sfeer van het interieur wordt versterkt. Klanten kunnen ook kiezen uit drie premium audiosystemen, voor een meeslepende auditieve ervaring die past bij het prestatievermogen van de auto.

Op het moment van schrijven zijn de prijs en beschikbaarheid van de Bentayga S Black Edition nog niet bekendgemaakt, maar de verwachting is dat het een enigszins gelimiteerde productie zal zijn, waarbij meer informatie normaliter zal volgen via de officiële kanalen van Bentley.

Bentley Bentayga S Black Edition

Bentley Bentayga S Black Edition

Bentley Bentayga S Black Edition

Bentley Bentayga S Black Edition

Bentley Bentayga S Black Edition

Bentley Bentayga S Black Edition

Laat een reactie achter

#Volg ons op Instagram