Lamborghini neemt afscheid van V10-icoon met Huracán STJ

Lamborghini Huracán STJ The Last Dance

Lamborghini neemt afscheid van V10-icoon met Huracán STJ

De Lamborghini Huracán STJ “The Last Dance” betekent het afscheid van een V10-icoon. De special edition komt in een oplage van 10 stuks.

Lamborghini Huracán STJ The Last Dance

Als ode aan zijn iconische V10-supersportwagen heeft Lamborghini de Huracán STJ ‘The Last Dance’ onthuld, een afscheidseditie die beperkt is tot slechts tien exemplaren – één voor elke cilinder in de door fans geliefde motor. Deze exclusieve serie markeert het einde van een tijdperk voor de V10-motor, een kenmerk van Lamborghini’s technische bekwaamheid die het succes van de Huracán-familie sinds zijn debuut in 2014 heeft aangedreven.

De STJ-editie – die staat voor Super Trofeo Jota – is afgeleid van de krachtige Huracán STO en tilt het race-erfgoed van de Huracán naar nieuwe hoogten. Het is een eerbetoon aan Lamborghini’s kampioenschap van één merk en volgt een lijn van op het circuit gerichte Lamborghini’s, waarbij de nadruk wordt gelegd op de samensmelting van autosportinnovatie en bekwaamheid op de weg. De naam ‘Jota’ verwijst naar bijlage J van de FIA, waarin de specificaties van racewagens worden uiteengezet en de STJ wordt verbonden met legendarische modellen als de Miura SVJ en Aventador SVJ.

De Huracán STJ onderscheidt zich door een gespecialiseerd aerodynamisch pakket, zorgvuldig ontwikkeld door de technici van Lamborghini Squadra Corse. Dit pakket omvat unieke koolstofvezeltoevoegingen en een verbeterde achtervleugelhoek, waardoor de aerodynamische belasting met 10 procent toeneemt ten opzichte van het standaardmodel. Deze aanpassingen dragen bij aan de balans en prestaties van de auto, wat vooral merkbaar zal zijn voor degenen die ermee het circuit op gaan.

Onder de motorkap behoudt de STJ het formidabele vermogen van 640 pk van de STO, beheerd door een zevenversnellingsbak met dubbele koppeling en naar de achterwielen gestuurd. De wendbaarheid en respons van de auto worden verder verfijnd door verstelbare, van de racerij afkomstige schokdempers, waardoor een rijervaring op maat mogelijk wordt gemaakt die is afgestemd op verschillende circuitomstandigheden. Dankzij een samenwerking met Bridgestone is de STJ voorzien van op maat gemaakte Potenza Race-banden, die uitstekende grip en reactievermogen bieden.

De prestaties worden gecombineerd met een onderscheidende styling, waarbij Lamborghini Centro Stile twee opvallende kleurconfiguraties biedt voor de STJ. Het interieur weerspiegelt de sportieve essentie van de auto, met Alcantara stoelen en op maat gemaakte details. Elke unit is voorzien van een genummerde koolstofvezelplaat, wat een exclusief tintje toevoegt aan deze limited edition-serie.

Hoewel de Huracán STJ ‘The Last Dance’ het einde markeert van een tijdperk voor de V10, zet hij ook het toneel voor de volgende generatie supersportwagens van de autofabrikant en de overgang naar prioriteitstelling van hybride aandrijflijnen.

Lamborghini Huracán STJ The Last Dance

Lamborghini Huracán STJ The Last Dance

Lamborghini Huracán STJ The Last Dance

Laat een reactie achter

#Volg ons op Instagram