HANDIG: De beste technologie voor in huis

beste technologie voor in huis

HANDIG: De beste technologie voor in huis

Wil jij je huis slimme maken en een echte smart home creëren? Wij hebben de beste technologie voor in huis op een rij gezet.

beste technologie voor in huis

Steeds meer mensen hebben smart home gadgets in huis en ze worden ook steeds eenvoudiger en betaalbaarder. Deze gadgets kunnen helpen onze levens efficiënter en gemakkelijker te maken waardoor we tijd, energie en geld kunnen besparen. 

Met een tik op je smartphone kun je tegenwoordig je energieverbruik verminderen, het ideale binnenklimaat voor de zomer- en wintermaanden instellen en het weer controleren voordat je ’s ochtends de deur uitgaat. De mogelijkheden zijn bijna eindeloos en tal van smart home-apparaten zijn betaalbaar, gebruiksvriendelijk en vooral geweldig. Soms moet je wel een van de beste regionale vakspecialisten inhuren om te helpen met het installeren, maar dat zal de moeite meer dan waard zijn.

Er is een uitgebreid aanbod met smart home-gadgets op de markt en is het dan ook geen verrassing als je niet precies weet waar je moet beginnen. Zeker als je pas net aan je reis begint om je huis om te bouwen tot een smart home.  Daarom zetten we in dit artikel de beste smart home-gadgets voor je op een rijtje.

Google Chromecast

Bijna iedereen heeft tegenwoordig wel een Google Chromecast. Hiermee kun je video’s vanaf je mobiele telefoon, tablet of laptop naar je tv streamen. Bovendien kun je er ook muziek en foto’s mee afspelen. Je bent dus niet langer afhankelijk van een externe bron of een Smart TV.

Draadloze videodeurbel

Videodeurbellen worden steeds populairder, omdat ze het mogelijk maken om op je telefoon te zien wie er voor je deur staat. Je hoeft niet meer naar de voordeur toe te lopen, maar je kunt ook via de luidspreker in de deurbel te communiceren met degene die bij de deur staat. Dit is bijvoorbeeld erg handig als er een pakket wordt bezorgd, maar je niet thuis bent. Je kunt de bezorger dan instructies geven over waar ze het pakket kunnen achterlaten.

Slim deurslot

Een slim deurslot maakt het mogelijk om je deur op afstand te openen en te sluiten. Je hoeft nooit meer bang te zijn dat je je sleutel vergeet, want je hebt alleen je smartphone nodig om de deur te openen. Bovendien weet je ook altijd of er iemand thuis is, want je krijgt direct een melding op je smartphone als iemand de deur van het slot haalt. Je moet er alleen voor zorgen dat de batterij van je telefoon niet leeg loopt.

Slimme lichtschakelaars

Lichten aan- en uit doen via een app of via spraakbesturing is vaak de eerste stap tijdens het inrichten van een smart home. Door deze lampen overal in huis te installeren, kun je heel eenvoudig met je mobiele telefoon de lichten aan- en uit doen. Je kunt zelfs speciale lampen aanschaffen die verschillende kleuren licht geven, zoals groen, blauw een roze. Dit is bijvoorbeeld geweldig als je van gamen houdt.

Slimme thermostaat

Een slimme thermostaat is enorm handig om in huis te hebben omdat deze het mogelijk maakt om de temperatuur in je huis op afstand te regelen. Er zijn zelfs apparaten die je gewoontes leren kennen waardoor het steeds beter wordt in het instellen van de juiste temperatuur waardoor je die zelf nauwelijks nog hoeft aan te passen. Bovendien kan een slimme thermostaat je helpen flink op je energiekosten te besparen.​

Slimme koffiemachine

Heb jij ’s ochtends ook zo’n moeite met opstaan? Een slimme koffiemachine kan je hier mogelijk bij helpen. Je kunt het koffieapparaat op afstand bedienen. Als je alles dus de avond van tevoren klaar zet, kun je als je wekker gaat op de knop drukken en dan staat je koffie voor je klaar als je eindelijk beneden komt. Klaar om je dag te beginnen.

Slimme stofzuiger

Steeds meer mensen hebben een robotstofzuiger. Deze stofzuiger heeft geavanceerde sensoren waarmee de kamer wordt gescand om een schoonmaakplan te maken. Je hoeft hem alleen maar aan te zetten en ervoor te zorgen dat er niet te veel grote dingen op de vloer liggen – anders wordt een groot deel van je kamer mogelijk ook niet schoongemaakt. De stofzuigers hebben een groot maximaal zuigoppervlakte en vaak ook stiller dan gewone stofzuigers. Zeker een aanrader als je niet zo gek bent op schoonmaken.

Als je slechts een paar smart gadgets bezit, kun je ze eenvoudig bedienen via je mobiele telefoon. Als je echter meerdere apparaten met verschillende apps hebt, kan het veel tijd kosten om ze allemaal te bedienen. Hier is een centraal controlecentrum in je smart home netwerk perfect voor. Hier komen alle draden samen om je apparaten mee te bedienen. Met deze technologie voor in huis zul je je leven zeker gemakkelijker maken.

Laat een reactie achter

#Volg ons op Instagram