Hier moet je op letten als je een robotstofzuiger wil aanschaffen

tips robotstofzuiger kopen

Hier moet je op letten als je een robotstofzuiger wil aanschaffen

Waar moet je op letten als je een robotstofzuiger wil aanschaffen? Wij hebben enkele belangrijke tips voor je op een rij gezet.

tips robotstofzuiger kopen

Robotstofzuigers zijn de afgelopen jaren steeds beter geworden. Om die reden winnen deze bijzondere apparaten aan populariteit. Waar een robotstofzuiger tot een paar jaar geleden was weggelegd voor wie het kon betalen, zijn er tegenwoordig steeds meer huishoudens die een robotstofzuiger in huis halen. Wat moet je echter op voorhand weten?

Wist je dat e robotstofzuigers zijn die op spraakbediening werken en onderdeel zijn van de rest van je digitale huishoudelijke apparatuur? Zo kun je deze via een zogenaamde hub aansturen. Door het bredere aanbod aan robotstofzuigers kan het lastig zijn om een goede keuze te maken. Met onderstaande info helpen we je alvast op weg, als je overweegt om een robotstofzuiger aan te schaffen.

Robotstofzuiger kiezen

Wil je een robotstofzuiger kiezen? Dan zijn er een aantal zaken waar je rekening mee dient te houden. Uiteraard is de accuduur een van de belangrijkste onderdelen bij de keuze voor een dergelijk apparaat. Het is immers vervelend als de stofzuiger niet alle plekken in huis schoon kan maken, omdat de accu niet sterk genoeg is. Daarom doe je er goed aan om een robotstofzuiger met een wat betere accu te kiezen. Op die manier hoef je minder vaak op te laden tussen het stofzuigen door. Daarnaast is het ook goed om rekening te houden met hoe groot de afvalbak is, en ook het hebben van huisdieren kan mede bepalen voor welke robotstofzuiger je kiest.

Capaciteit van de robotstofzuiger

De capaciteit van de robotstofzuiger moet voldoende zijn. We hebben het dan over de grootte van de accu en de capaciteit van de afvalbak. Als je een apparaat met een grotere accu in huis haalt, kan de robotstofzuiger een groot deel van je huis schoonmaken terwijl je er zelf geen omkijken naar hebt. Een voordeel van de slimme robotstofzuigers is dat deze meestal onthouden waar ze zijn gebleven. Vlak voordat de accu leeg is, keert de stofzuiger terug naar zijn laadstation om op te laden. Hoe cool is dit! Als de accu weer vol genoeg is, zal de robotstofzuiger verdergaan waar hij gebleven is. Kijk ook naar de aanbevelingen rondom de robotstofzuiger Consumentenbond, zodat je een beter beeld hebt welke modellen goed presteren, en ook nog een betamelijke prijs hebben.

Daarnaast is het belangrijk dat het apparaat voldoende ruimte heeft om afval op te ruimen. De afvalbak moet daarom groot genoeg zijn. De robotstofzuiger kan over het algemeen niet zelf de afvalbak legen. Een aantal modellen heeft een afvalbakstation waarin de prullenbak wordt geleegd. Maar ook dit station moet je zelf na verloop van tijd legen.

Robotstofzuigers en huisdieren

Bij een robotstofzuiger vergelijken, is het verstandig dat je ook rekening houdt met huisdieren, als je deze hebt. Huisdieren kunnen flink uitharen en de stofzuiger moet uiteraard je huis weer ontdoen van katten- of hondenharen. Om deze reden kun je kiezen voor een robotstofzuiger die om kan gaan met deze haren. Meestal hebben de slimme stofzuigers verschillende borstels om de haren op te zuigen. Als je dieren in huis hebt, kies je het best voor een robotstofzuiger met een ronddraaiende borstel. Op die manier kan de robot niet verstopt raken tijdens het schoonmaken.

Je huis in kaart brengen

Voordat je een dergelijke automatische stofzuiger aanschaft, kun je het best kijken naar de navigatiemethodes van het apparaat. Dit werkt bijvoorbeeld aan de hand van een laser of een camera. Goed om te weten; sommige apparaten rijden willekeurig door het huis en daardoor wordt je huis niet helemaal goed schoon. Kies dus voor een robotstofzuiger met sensoren en camera’s, zodat ze weten waar ze precies rijden. De stofzuiger maakt namelijk eerst een plattegrond van de ruimte en neemt daarin ook alle meubelstukken mee.

De beste robotstofzuigers maken gebruik van lasernavigatie, maar zijn over het algemeen ook een stuk meer aan de prijs. Het is wel de beste technologie die momenteel op de markt is. Op die manier is het mogelijk om de robotstofzuiger zelf zijn gang te laten gaan, zonder dat deze overal tegenaan stoot of vast komt te zitten. Dergelijke apparaten worden vaak ook in de zorg gebruikt.

Gebruik van apps

Ten slotte kun je bij de keuze voor een bepaalde robotstofzuiger ook kijken naar het gebruik van bijvoorbeeld Google Home, HomeKit of Alexa. Op die manier kun je je slimme apparaat gemakkelijk koppelen aan andere slimme toepassingen. Daardoor kun je op een nog prettigere manier wonen, waarbij de apparatuur het leven nog gemakkelijker maakt. Zo kun je bij sommige stofzuigers instellen dat deze met je stem bediend moeten worden, of dat hij beginnen moet met stofzuigen zodra je de woning verlaat. Robotstofzuigers worden steeds intelligenter!

Laat een reactie achter

#Volg ons op Instagram