Hard Rock Cafe Amsterdam bestaat 25 jaar

Hard Rock Cafe Amsterdam bestaat 25 jaar

Hard Rock Cafe Amsterdam bestaat 25 jaar

Hard Rock Cafe Amsterdam bestaat 25 jaar en deze mijlpaal werd gevierd met een rock & roll party en persoonlijke donatie van Brainpower.

Hard Rock Cafe Amsterdam bestaat 25 jaar

Hard Rock Cafe Amsterdam, de iconische bestemming voor muziekliefhebbers wereldwijd, bestaat exact 25 jaar. Speciaal ter ere van deze mijlpaal doneerde Brainpower afgelopen week zijn jasje aan de museumwaardige collectie van de Amsterdamse vestiging.

Het jack in kwestie droeg Brainpower toen hij als eerste solo Hip Hop artiest op de MTV Europe Music Awards in 2002 in de prijzen viel met Beste Nederlandse Act. Deze valt vanaf nu te bewonderen naast de andere stukken van Rock ’n Roll legendes als Jimi Hendrix, Madonna en Elvis Presley. Tijdens een groot jubileumfeest werd een kwart eeuw aan rock ’n roll herinneringen, authentieke instrumenten, artiestenkleding geshowd en Amerikaanse guilty pleasure classics geserveerd.

Trip down memory lane 

25 jaar geleden speculeerde de Nederlandse media of Amsterdam wel zat te wachten op een dergelijke rock ’n roll locatie als het Hard Rock Cafe. Maar het gebeurde toch: op 20 maart 1999 opende de 100e locatie wereldwijd in onze hoofdstad. Een spectaculaire opening waarbij de Amerikaanse band Kiss tijdens een 2 uur durende boottocht op de grachten van Amsterdam iedereen introduceerde tot het bestaan van het nieuwste Hard Rock Cafe. Al snel vestigde de locatie zich als essentieel onderdeel van de Amsterdamse cultuurscene en als een must-visit bestemming voor zowel locals als toeristen.

Hard Rock voor jong en oud 

Naast de welbekende live-podia en happy hour voor volwassenen is Hard Rock ook zeer geschikt voor familie aangelegenheden met kinderen. Daarnaast zet Hard Rock zich met de Hard Rock Heals Foundation al sinds 1971 wereldwijd in voor gezondheids- en welzijnsinitatieven, waaronder rampenhulp, met als doel het verbeteren van levens door de kracht van muziek samen met bekende artiesten.

Hard Rock Cafe Amsterdam kijkt terug op 25 succesvolle jaren vol bijzondere liveoptredens van zowel opkomende als gevestigde artiesten, vele themafeesten, verschillende merchandise, charity events, iconische memorabilia maar natuurlijk ook innovaties en verbeteringen.

Er gebeurt altijd wel iets spannends in Hard Rock Cafe Amsterdam, hier vind je de evenementenkalender met de vele verschillende activiteiten, van life-muziek tot comedy nights en activiteiten voor families met  kinderen: elke maand word deze geüpdatet met nieuwe, verassende thema’s.

Hard Rock Cafe Amsterdam bestaat 25 jaar

Hard Rock Cafe Amsterdam bestaat 25 jaar

Laat een reactie achter

#Volg ons op Instagram