Mercedes-Benz bouwt zijn eerste woontoren in Dubai

mercedes benz places woontoren dubai Binghatti

Mercedes-Benz bouwt zijn eerste woontoren in Dubai

Mercedes-Benz Places is eerste woontoren van het luxe merk in Dubai en is gebaseerd op het kenmerkende Sensual Purity-ontwerp.

mercedes benz places woontoren dubai Binghatti

Mercedes-Benz neemt zijn ontwerpvaardigheden mee richting Dubai voor een gloednieuwe woonwolkenkrabber. Het luxe autobedrijf speelt met de Mercedes-Benz Places-toren in op vastgoedontwikkeling. In samenwerking met Emirati-ontwikkelaar Binghatti zullen de twee het inaugurele woongebouw van 65 verdiepingen in het hart van de stad opleveren.

Het gebouw torent ongeveer 350 meter boven de stad uit en ligt vlakbij de Dubai Mall, het Museum van de Toekomst en de Burj Khalifa. Binghatti bouwt ook een Bugatti-residentie van 42 verdiepingen, compleet met liften voor de auto.

In een persverklaring zei CEO Muhammad BinGhatti: “We zijn enorm enthousiast om samen met Mercedes-Benz – een werkelijk iconische naam – samen tewerken om de eerste luxe residentie van het merk Mercedes-Benz ter wereld te ontwikkelen. Mercedes-Benz Places in Dubai is niet alleen een vastgoedontwikkeling; het zal ook gemeenschap en mobiliteit centraal stellen en een nieuwe maatstaf vormen voor intelligent leven.”

Er wordt al ruim een jaar aan de woontoren gewerkt. De eerste weergaven zijn gebaseerd op de kenmerkende “Sensual Purity”-ontwerpfilosofie van het luxemerk en laten zien dat het exterieursilhouet lijkt op het driepuntslogo van Mercedes-Benz, met overal hoogwaardige afwerkingen.

Britta Seeger, lid van de Raad van Bestuur van Mercedes-Benz Group AG, vertelt: “Met Mercedes-Benz Places in Dubai gaan we verder dan de automobielsector om uitstekende merkmomenten te creëren. Met hun jarenlange ervaring in vastgoedontwikkeling is Binghatti voor ons de ideale partner. Ons doel met onze eerste vastgoed-woontoren is het creëren van een nieuw, aantrekkelijk terrein dat het DNA van ons merk erft en onze klanten een plek geeft waar ze arriveren, tot rust komen en thuiskomen.”

Geen aanvullende informatie is verder beschikbaar gesteld over de voltooiing van het project. Meer details zullen bekend worden tijdens het lanceringsevenement in Dubai in januari 2024.

Zou willen wonen in de Mercedes-Benz Places-woontoren in Dubai?

Fotocredits: Binghatti

Laat een reactie achter

#Volg ons op Instagram