Sony trekt doek van nieuwe PlayStation 5 Slim

Sony PlayStation 5 Slim

Sony trekt doek van nieuwe PlayStation 5 Slim

Sony heeft de nieuwe PlayStation 5 Slim onthuld. De compacte console moet in november van dit jaar verkrijgbaar zijn.

Sony PlayStation 5 Slim

Sony heeft bevestigd dat de PlayStation 5 Slim in november zal verschijnen, precies op tijd voor de feestdagen. De geheel nieuwe gameconsole maakt gebruik van dezelfde technologie als de PS5, maar met aanzienlijke gewichts- en volumevermindering in een poging om “te voldoen aan de veranderende behoeften van spelers”, aldus Sony’s senior directeur contentcommunicatie, Sid Shuman.

“Onze engineering- en ontwerpteams hebben samengewerkt aan een nieuwe vormfactor die meer keuze en flexibiliteit biedt”, zo vult Shuman aan. “Dezelfde technologische kenmerken die ervoor zorgen dat PS5 het beste is om te spelen, zijn verpakt in een kleinere vormfactor, samen met een bevestigbare Ultra HD Blu-ray Disc Drive en een SSD van 1 TB voor meer interne opslag.”

De PS5 Slim heeft een volumereductie van 30% gekregen en een gewichtsvermindering van 18% en 24%, vergeleken met oudere modellen. Het apparaat is voorzien van vier afzonderlijke afdekpanelen, met een glanzende afwerking op het bovenste gedeelte. Naast het standaardmodel zal Sony een digitale editie uitbrengen, met de optie om een aparte Ultra HD Blu-ray Disc Drive toe te voegen voor € 79,99. Daarnaast heeft het bedrijf verschillende PS5-covers voor de nieuwe console gemaakt, evenals horizontale en verticale standaards.

Het nieuwste PS5-model zal in november verkrijgbaar zijn bij geselecteerde retailers en de Sony-webwinkel. De PS5 met Ultra HD Blu-ray-schijfstation gaat € 499,99 kosten, terwijl de PS5 Digital Edition € 449,99 gaat kosten.

Bekijk de Sony PlayStation 5 Slim in de beelden hieronder.

Sony PlayStation 5 Slim

Sony PlayStation 5 Slim

Sony PlayStation 5 Slim

Laat een reactie achter

#Volg ons op Instagram