3 tips om meer plezier uit je werk te halen

3 tips om meer plezier uit je werk te halen

3 tips om meer plezier uit je werk te halen

Zit jij wel op de goede plek als werknemer bij je huidige job? We hebben hieronder 3 tips om meer plezier uit je werk te halen.

3 tips om meer plezier uit je werk te halen

Merk je dat je regelmatig met het lood in de schoenen naar je werk gaat? Je al bij het opstaan eigenlijk zin hebt om weer terug in bed te gaan liggen? Dan kan dit erg zwaar zijn. Het is lastig om te genieten als je niet tevreden bent met wat je doet. Als je je werk enkel als plek ziet waar je geld kunt verdienen, dan gaat er iets structureel mis. Dit hou je simpelweg niet vol. Tijd om het roer om te gooien.

Hoe zorg je ervoor dat je meer plezier uit je werk kunt halen? Je kunt switchen van werkgever of zelfstandig ondernemen. Of je checkt eerste onderstaande drie nuttige tips.

Zoek meer aansluiting met je collega’s 

Het gaat niet alleen om het werk dat je doet, maar ook om de omgeving. Haal je wel genoeg voldoening uit jouw werkomgeving? Als je geen aansluiting hebt met je collega’s, dan kan dit erg eenzaam voelen. Het is dan ook goed om je meer op hen te richten. Investeer in de banden met je collega’s. Als je werkt met vrienden, dan wordt het direct stukken leuker om aan de slag te gaan.

Hier kan de werkgever ook op inspelen. Hoe meer mensen het naar hun zin hebben, hoe productiever er immers gewerkt wordt. Zo is het bijvoorbeeld verstandig om regelmatig informele uitjes te plannen. Of je nu in Brabant zit en voor een typisch bedrijfsuitje voor mannen in Eindhoven opteert of in Amsterdam werkt en naar het café gaat na kantoortijd, zorg je ervoor dat er nieuwe vriendschappen worden gesloten en dat je als medewerker met meer plezier naar het werk gaat. Dit heeft uiteindelijk ook positieve gevolgen voor de productiviteit.

Zoek eens uit waar je naar op zoek bent

Waar komt dit onrustige gevoel precies vandaan? Wat maakt dat je op dit moment niet tevreden bent over je werk? Het is belangrijk om niet alleen dit gevoel te onderzoeken, maar ook iets te doen met de uitkomst. Merk je bijvoorbeeld dat je te weinig wordt uitgedaagd? Bekijk dan of er een andere functie is binnen het bedrijf waar je wel meer voldoening uit zou kunnen halen.

Soms moet je ook gewoon de sprong in het diepe nemen. Als het je echt niet lukt om te genieten van het werk, dan is het misschien beter om iets anders te zoeken. Ook als dit betekent dat je een vast contract op moet zeggen. Besef goed dat je nog een heel groot deel van je leven moet werken. Het is niet de bedoeling dat je nog jaren met een onbestemd gevoel rondloopt.

Daag jezelf uit

Je werk hoeft echt niet ongelooflijk spannend te zijn. Er zijn ongelooflijk veel manieren om jezelf toch uit te dagen. Stel bijvoorbeeld elke dag een geheel nieuwe uitdaging. Bijvoorbeeld om het werk binnen een bepaalde tijd af te krijgen of om meer gedaan te krijgen dan je normaal zou doen. Op die manier wordt het werk niet alleen leuker, maar merk je ook dat je productiviteit iedere dag verder omhoog gaat

Laat een reactie achter

#Volg ons op Instagram