Tobias Walraven: “Ik bouw een paradijsje op het Franse platteland”

Tobias Walraven ondernemerschap

Tobias Walraven: “Ik bouw een paradijsje op het Franse platteland”

Tobias Walraven bouwt naast zijn ondernemerschap een paradijsje op het Franse platteland.

Tobias Walraven ondernemerschap

In de wereld van ondernemerschap en gastvrijheid zijn er altijd inspirerende verhalen die onze aandacht trekken. Een van die bijzondere verhalen is dat van Tobias Walraven, de oprichter en CEO van RIFF, een bedrijf dat is gespecialiseerd in complexe customer care dienstverlening. Een man van bijna 60 met een ongelofelijke drive. En natuurlijk zijn er meer mensen die zoals hij een veeleisende baan hebben er er een hobby of twee, drie op nahouden, maar Walraven gaat altijd net even verder. Naast zijn baan bouwt hij een boetiekhotel op het Franse platteland, ter ontspanning. Wie is deze ondernemer en wat kunnen we van hem leren?

Tobias Walraven werd in 1964 geboren in het kleine Zeeuwse plaatsje Bath en ontwikkelde als kind al een band met de natuur. Hij was nog niet klaar met zijn avondstudie aan de heao toen hij begon met ondernemen. Zijn eerste bedrijf SNT, een voorloper op het gebied van klantenservice, neemt na een rustige opstartfase, met de komst van de mobiele telefoon een enorme vlucht. En Walraven weet door de inzet van deze innovatie de customer care service in een stroomversnelling te brengen.

Hij kan het niet laten

In 2005 verkoopt Walraven zijn bedrijf aan KPN. Een nieuw avontuur blijft niet lang uit. Geïnspireerd door een jeugdherinnering aan zijn vader,  die zomers kanolessen gaf in Frankrijk, zette hij Dutch Water Dreams op, Europa’s eerste indoor wildwaterbaan. Helaas heeft de crisis van 2008 een te grote impact op het bedrijf en uiteindelijk keert hij terug naar zijn roots: de customer care. Met het opzetten van RIFF heeft hij opnieuw een plaats in de frontlinies van complexe klantenservice weten te veroveren, ook dit maal door de continue inzet van de nieuwste technologieën. Maar hij kan het niet laten, en naast zijn drukke baan in het bedrijfsleven besluit Walraven tijdens corona om een boetiekhotel te bouwen op het Franse platteland.

Van Zeeuws platteland naar Franse droom

Tobias: “Geïnspireerd wederom door een jeugdherinnering, dit keer het gevoel dat ik als kind had in de tuin van mijn oma in het Zeeuwse Bath. Heerlijk zorgeloos banjeren door het hoge gras, de insecten, de bomen. Dat wil ik particulieren en bedrijven ook bieden, een plek om te onthaasten en dichter bij de natuur te komen. Tijdens corona zag ik dat mensen er aan toe waren om even stil te staan, de gekte van de dag los te laten, Daarnaast denk ik dat de trend van minder ver en minder vaak vliegen blijvend is. Dat bracht me op het idee van deze idyllische plek, midden in de natuur, waar mensen kunnen ontspannen, maar dan wel op rij-afstand. Ik heb een makelaar de opdracht gegeven een geschikte plek te vinden, en zo ben ik terecht gekomen bij Domaine La Valette in Thollet.”

Toevluchtsoord

Het leiden van een bedrijf als RIFF zou voor de meeste mensen al een fulltime bezigheid zijn, maar Tobias Walraven vindt juist balans en rust door zijn drukke zakelijke leven af te wisselen met het bouwen in de natuur. Walraven: “Voor mij is dit geen last, het is een manier om te genieten en op te laden. Ik hou van het contact met klanten en werknemers, maar het boetiekhotel biedt me een toevluchtsoord waar ik even helemaal kan ontsnappen aan de dagelijkse hectiek. En dat is dan ook precies wat ik mijn gasten wil bieden. Een plek waar ze kunnen ontsnappen, ontspannen en genieten. Maar dan wel met alle comfort en luxe van nu. Of denk aan bedrijven die hier ’s ochtends een sessie kunnen houden, met alle technische mogelijkheden, en ’s middags heerlijk op blote voeten ongestoord door het riviertje kunnen banjeren. Aan ideeën en inspiratie geen gebrek!” En dat is Tobias Walraven in een notendop: een inspirerende ondernemer barstensvol vol ideeën.

Laat een reactie achter

#Volg ons op Instagram