“Mercedes-Benz gaat ChatGPT in auto’s gebruiken”

ChatGPT in Mercedes-Benz

“Mercedes-Benz gaat ChatGPT in auto’s gebruiken”

Mercedes-Benz is van plan ChatGPT in diens auto’s te gebruiken. De Duitse automaker zal beginnen met een bètaprogramma van drie maanden.

ChatGPT in Mercedes-Benz

Het lijkt erop dat AI veel eerder zijn weg naar auto’s vindt dan door menigeen verwacht. Mercedes-Benz wil zijn gebruikers namelijk de kans geven om ChatGPT onderweg uit te proberen. Het Duitse automerk is van plan de eerste proefversie beschikbaar te maken in een bètaprogramma van drie maanden voor zijn Amerikaanse klanten, met plannen voor een bredere en meer permanente uitrol in de loop van de tijd.

De nieuwste ChatGPT-integratie zou betekenen dat autofabrikanten het gebruik van de “Hey Mercedes”-assistentfunctie op een hoger niveau zouden zien. Simpele commando’s, zoals de verwarming hoger zetten of de weersvoorspellingen vragen, kunnen bijvoorbeeld worden omgezet in gesprekken met AI met vervolgvragen en meer. Mercedes heeft ook bevestigd dat het momenteel ChatGPT-plug-ins “verkent” waarmee AI kan helpen met extra functies, zoals het maken van restaurantreserveringen of zelfs het boeken van een bioscoopkaartje in de natuurlijke taal van de gebruiker.

Rekening houdend met de veiligheid, is de ChatGPT-functie alleen bediendbaar in spraak om afleiding te minimaliseren, maar ook om de gebruiker te helpen bij de benodigde commando’s. De AI-bot kan zelfs helpen om telefoons te beantwoorden terwijl de bestuurder achter het stuur zit. Mercedes en Microsoft werken samen met Azure voor hun “beveiliging, privacy en betrouwbaarheid op bedrijfsniveau” voor gegevensbescherming. Azure stelt dat de gesprekken “worden opgeslagen in de Mercedes-Benz Intelligent Cloud, waar ze worden geanonimiseerd en geanalyseerd”, wat betekent dat AI te allen tijde zal luisteren, wat mogelijke bezorgdheid over privacy oproept. Het drie maanden durende bètaprogramma wordt naar verwachting deze week gelanceerd.

Ga jij ChatGPT in jouw Mercedes-Benz gebruiken?

Laat een reactie achter

#Volg ons op Instagram