Google onthult officieel de nieuwe en opvouwbare Pixel Fold smartphone

Google Pixel Fold

Google onthult officieel de nieuwe en opvouwbare Pixel Fold smartphone

Google heeft officieel de nieuwe Pixel Fold onthuld. De eerste opvouwbare telefoon van Google moet zo’n € 1.500 kosten.

Google heeft officieel zijn eerste opvouwbare telefoon onthuld, de Pixel Fold. Na maanden van geruchten heeft de techgigant eindelijk het bestaan van de Pixel Fold bevestigd tijdens een aankondiging op 4 mei jl.

De aankondiging in kwestie komt slechts enkele dagen voor de gehele productlancering, op 10 mei a.s.

Het vroege uiterlijk van de eerste opvouwbare smartphone van Google werd aangekondigd op Twitter en YouTube, waarbij we een voorproefje kregen van wat we van de Pixel-telefoon konden verwachten. Wat direct opvalt is dat de telefoon een verticaal scharnier heeft, waardoor een tabletachtig scherm zichtbaar lijkt te worden. Er zijn momenteel geen specifieke specificaties onthuld met betrekking tot de Pixel Fold, maar de gadget lijkt in te zetten op de heropleving van de flip-telefoons uit de jaren 90. In de afgelopen decennia was de markt voor opvouwbare telefoons vrij klein binnen de smartphone-industrie, maar bedrijven zijn begonnen te investeren in R&D om de categorie toch door te ontwikkelen.

Google Pixel Fold

De Pixel Fold vertoont overeenkomsten met de Galaxy Fold-apparaten van Samsung. Het lijkt erop dat wanneer de Pixel Fold gesloten is, gebruikers het kleinere touchscreen aan de zijkant van de buitenkant kunnen gebruiken. De camera bevindt zich aan de achterzijde.

De Pixel Fold kost naar verwachting ongeveer € 1.500 en moet volgende maand wereldwijd beschikbaar zijn. Berichtgeving meldt dat de opvouwbare telefoon waarschijnlijk zal werken op de Tensor G2-chipset van Google, dezelfde die wordt aangetroffen in Pixel 7-apparaten. Andere geruchten suggereren dat de opvouwbare smartphone een looptijd heeft van 24 uur bij normaal gebruik en tot 72 uur in de Extreme Battery Saver-modus.

Verwacht de volledige specificatiedetails van de Pixel Fold op 10 mei te weten wanneer de I/O van start gaat.

Laat een reactie achter

#Volg ons op Instagram