WEEKENDTIP: Kaartspel Exploding Kittens stiekem perfect als partygame mét drankje

Kaartspel Exploding Kittens drankspel

WEEKENDTIP: Kaartspel Exploding Kittens stiekem perfect als partygame mét drankje

Het spraakmakende kaartspel Exploding Kittens verrast als toffe partygame en is uitermate geschikt als drankspel tijdens avonden met je vrienden.

Of de bedenkers van het spel er blij mee zullen zijn weten we niet, maar wie nog op zoek is naar een ludieke partygame mét shotjes voor komend weekend, check Explodig Kittens. Typisch een spel waarvan de naam je misschien niet direct triggert – of juist wel – maar dat verrassend leuk is om te doen in gezelschap onder een drankje.

Exploding Kittens is een tactisch kaartspel dat Russische roulette en schaken in feite combineert met exploderende kittens. Om het nu direct een drankspel te noemen is wellicht niet wat de makers in gedachte hadden, maar deze kaartgame leent zich er eigenlijk perfect voor. Exploderende kittens, geiten én lasterstralen. Kan het gekker? En wie de exploderende kittens overleeft wordt de winnaar van Exploding Kittens.

Zoek jij nog een ludiek partyspel voor de borrelavonden? Dit is een gouden tip!

Hoe werkt het Exploding Kittens?

Het hoofddoel van dit snel-te-leren maar oh-zo strategische spel is om kaarten van de trekstapel te pakken, waarbij het hopen is dat je niet ontploft door een Exploding Kitten-kaart. Heb je deze kaart wel te pakken? Dan ben je uitgeschakeld – en mag je een shotje wegtikken!

Kaartspel Exploding Kittens drankspel

IDEE: Wie de Exploding Kitten-kaart trekt drinkt een shotje!

Gedurende het spel zul je verschillende kaarten tegenkomen die in je voordeel of je nadeel werken. Handig dus om ze strategisch te gebruiken en ervoor te zorgen dat je als langste in het spel blijft zonder te worden opgeblazen. De overige kaarten staan in het teken van verdedigen, aanvallen, een beurt overslaan of in de toekomst kijken. Leer je spelenderwijs wel meer over.

Het komt er op neer dat je de juiste combinatie van kaarten moet spelen, zodat je ten aanval kunt en misschien zelfs meerdere van je tegenstanders uitschakelt. Overleef je de aanvallen van de anderen? Dan ben je op weg naar de winst.

Kaartspel Exploding Kittens drankspel

Dit spel is bij uitstek een tijdverdrijf wat op de lachspieren zal werken. Maar let op, aangezien een stukje strategie eveneens een grote rol speelt, ligt “gluiperigheid” zeker ook op de loer. Men zal zo bezig zijn met niet opgeblazen te worden door een Exploding Kitten-kaart, dat ze amper in de gaten zullen hebben dat jij een waar kitten-mijnenveld legt met jouw strategisch plan.

Naast een tikkeltje geduld en concentratie vraagt dit partyspelletje ook om een goed gevoel voor foute humor. Het hilarische artwork op de kaarten spreekt hierbij voor zich. Oh, en mooi om te weten, dit partyspel was het meest succesvolle project ooit op Kickstarter!

Met hoeveel personen kun je Exploding Kittens spelen?

Je speelt kaartspel Exploding Kittens met 2 – 5 spelers van 7 jaar of ouder. Gemiddeld zul je er aan speeltijd zo’n 15 minuten aan kwijt zijn, maar grote kans dat je meer dan één potje zult spelen. Ben je met meer vrienden? Er zijn uitbreidingssets verkrijgbaar, zodat meer spelers kunnen meedoen.

Exploding Kittens nu te koop

Je vindt dit ludieke kaartspel nu bij de bekende webwinkels. Exploding Kittens kopen kan al voor rond de twee tientjes!

Krijg van 29 juli tot 21 augustus 10% korting op Exploding Kittens via Bol.com met onze code: MANNENSTYLE10! Klik hier en profiteer snel!

Kaartspel Exploding Kittens drankspel

Laat een reactie achter

#Volg ons op Instagram