VIDEO: Duurste auto ooit verkocht is Mercedes-Benz 300 SLR ‘Uhlenhaut Coupé’

Duurste auto ooit Mercedes-Benz 300 SLR 'Uhlenhaut Coupé' €135 miljoen

VIDEO: Duurste auto ooit verkocht is Mercedes-Benz 300 SLR ‘Uhlenhaut Coupé’

De duurste auto ooit verkocht op een veiling is sinds afgelopen weekend de Mercedes-Benz 300 SLR ‘Uhlenhaut Coupé’.  De klassieker bracht € 135 miljoen op.

Een moment voor de geschiedenisboeken. Afgelopen weekend was er de ongekende veiling van ’s werelds grootste auto; de Mercedes-Benz 300 SLR ‘Uhlenhaut Coupé’.

Met een verkoopprijs van € 135 miljoen is de auto nu de meest waardevolle auto die ooit op een veiling is verkocht. De vintage bolide van Mercedes-Benz kwam bovendien in de top tien van meest waardevolle items die ooit op een veiling zijn verkocht.

De sportwagen is een meesterwerk van innovatieve motorsporttechniek en technologie uit de jaren 50. Toen deze 300 SLR op de markt kwam, was hij met gemak de snelste auto ter wereld op we weg, in staat om snelheden tot 290 km/u te halen. Dit specifieke exemplaar werd in 1986 gerestaureerd door de veelgeprezen technicus en racevoorbereidingsspecialist, Tony Merrick. De veiling bood voor fijnproevers een once-in-a-lifetime kans om een boeiend stukje autogeschiedenis te bezitten.

Bekijk de video met de duurste auto ooit geveild hierboven. Wat vind jij van Mercedes-Benz’ 300 SLR ‘Uhlenhaut Coupé’? Lees hier meer over de bijzondere auto en veiling.

Fotocredits: RM Sotheby’s

Post a Comment

#Volg ons op Instagram