Welke auto gaat er schuil onder deze compacte Brabus G-Wagon clone?

Brabus G-Wagon 800 Suzuki Jimny clone

Welke auto gaat er schuil onder deze compacte Brabus G-Wagon clone?

Deze Brabus G-Wagon is in werkelijkheid een Suzuki Jimny. De fraai ogende SUV is dan ook een stuk kleiner dan zijn bron van inspiratie.

Een opvallende, halfgrote remake van de Brabus 800 G-Wagon is gespot in de straten van Londen. Er is echter iets anders aan de auto. Wat dan? Nou, onder de sluier is de basisauto eigenlijk een Suzuki Jimney, een populaire mini-offroad-SUV.

Van buitenaf kun je het ruimtegrijze voertuig spotten in een aangepaste bodykit met Brabus-emblemen, V8 Biturbo-emblemen, AMG-velgen, zij-uitlaatpijpen en G-klasse deurgrepen. Als je naar binnen stapt, is het interieur gekleed in feloranje tinten met gewatteerde lederen stoelen, een stuur met B-logo en zelfs sterlichten op de dakpanelen. Omdat Brabus alleen met Mercedes-voertuigen werkt, is dit exemplaar absoluut een aparte opdracht, maar zeker toch netjes. De Suzuki Jimny is populair bij aftermarket-bedrijven, die de voertuigen hebben omgevormd tot grotere terreinwagens zoals de Ford Bronco, Land Rover Defender en Mercedes-AMG G63.

De basisprijs voor deze Suzuki is ongeveer € 17.000, maar met de toevoeging van bovengenoemde upgrades kost de auto nu naar schatting zo’n € 35.000, wat verbleekt in vergelijking met de ongeveer € 336.000 kostende Brabus 800.

Bekijk de mini Brabus-imitatie in de video bovenaan tot in detail.

Fotocredits: The Tfjj

Laat een reactie achter

#Volg ons op Instagram