Viaplay vanaf 1 maart 2022 in Nederland met topvoetbal: 10 maart eerste uitzending Formule 1

Viaplay 1 maart 2022 in Nederland: 10 maart eerste keer Formule 1

Viaplay vanaf 1 maart 2022 in Nederland met topvoetbal: 10 maart eerste uitzending Formule 1

Viaplay vanaf 1 maart 2022 in Nederland met buitenlands topvoetbal; op 10 maart de eerste uitzending van Formule 1 rondom de Grand Prix van Bahrein.

Viaplay 1 maart 2022 in Nederland: 10 maart eerste keer Formule 1

Op 1 maart 2022 wordt Viaplay in Nederland gelanceerd. Vanaf deze datum brengt de streamingsdienst van Nordic Entertainment Group (NENT) een uniek aanbod aan premium live sport, Viaplay Originals, internationale films en -series, en content voor kinderen. Van vrijdag 10 maart 2022 tot en met zondag 12 maart 2022 zijn de eerste Formule 1-uitzendingen te zien.

Viaplay is vanaf volgend jaar maart in ons land te zien. Kijken kan via een abonnement van € 13,99 per maand, en kan direct bij Viaplay worden afgesloten of via verschillende partners, waaronder VodafoneZiggo en KPN. Nederland wordt het elfde land ter wereld waar Viaplay beschikbaar zal zijn en tegen het einde van 2023 zullen tenminste vijf andere markten volgen.

Sport kijken

Viaplay beschikt over een ruim en divers aanbod aan sports, zoals Formule 1 met nationale held Max Verstappen en PDC Darts met drievoudig Wereldkampioen Michael van Gerwen. Maar ook de Matchroom snooker en pool evenementen en alle KSW mixed martial arts toernooien zijn te zien via de streamingsdienst. Voetballiefhebbers worden op hun wenken bediend met Bundesliga voetbal, vrouwenvoetbal uit de Italiaanse A-serie en de Zweedse Damallsvenskan. Vanaf augustus 2022 wordt dit rijtje aangevuld met Premier League voetbal.

De Formule 1-uitzendingen op Viaplay worden gepresenteerd door Amber Brantsen vanuit een premium sport studio in Hilversum. Het commentaar komt alle 23 Grands Prix rechtstreeks vanaf locatie en is in handen van het duo Nelson Valkenburg en Melroy Heemskerk.

Formule 1 bij Viaplay

Vanaf 10 maart worden kijkers rondom de eerste Grand Prix 3 avonden op rij bijgepraat over de testdagen op het circuit, te beginnen met Bahrein, en natuurlijk de verrichtingen van de Nederlander Max Verstappen. Een week later, op vrijdag 17 maart 2022, gaat het Formule 1-seizoen 2022 officieel van start met de vrije trainingen voor de Grand Prix van Bahrein. In totaal kunnen de Nederlandse fans rekenen op ruim 12 uur live tv per Grand Prix weekend.

Vanuit een gloednieuwe studio met een modern decor presenteert Amber Brantsen alle 23 Grands Prix-weekenden. Brantsen ontvangt een vast team van analisten aangevuld met diverse coureurs en deskundigen. Het vaste team zal onder meer bestaan uit Christijan Albers (46 Grands Prix), Giedo van der Garde (19 Grands Prix) en autosport alleskunner Tom Coronel.

Naast de studio in Nederland is er elk Grand Prix-weekend ook een vaste plek in het hart van de Formule 1-wereld, de paddock. Op deze plek zullen onder andere tweevoudig Wereldkampioen Mika Häkkinen, David Coulthard (13 Grand Prix overwinningen) en negenvoudig Le Mans-winnaar Tom Kristensen hun licht laten schijnen op de actie op en naast het circuit. Zo krijgt de kijker nog meer inzicht in de wereld van de Formule 1.

Naast de aanwezigheid van internationale experts is er in de paddock ook een Nederlandse verslaggever aanwezig. Deze rol wordt ingevuld door coureur en presentatrice Stéphane Kox. Kox heeft tegen veel van de huidige coureurs gereden en spreekt hun taal. Er is voor de coureurs en teambazen geen ontkomen meer aan, want het Viaplay-team is overal in de paddock aanwezig.

De races zullen voor het eerst in de Nederlandse geschiedenis het volledige seizoen worden voorzien van duo-commentaar. Commentatoren Nelson Valkenburg en Melroy Heemskerk hebben ieder hun eigen rol, waarbij Valkenburg de leiding neemt en zal worden aangevuld door de expertise en de extra ogen van coureur Heemskerk. Daarnaast krijgen de commentatoren versterking vanuit het zogenaamde ‘racecontrol-centrum’ in Nederland waar de race vanuit een ander oogpunt zal worden bekeken.

Naast de uitzendingen op Viaplay wordt de Dutch Grand Prix tegelijkertijd uitgezonden door de NOS. Tevens heeft de NOS de samenvattingsrechten voor de overige races verworven.

Viaplay Originals 

Niet alleen Formule 1 en voetbal zijn grote trekpleisters bij Viaplay, want onder de naam Viaplay Originals zullen meer dan dertig originele producties beschikbaar zijn, waaronder Love Me, The Box, Honour, Threesome en de winnaar van de Canneseries 2020 Partisan. Viaplay is de grootste Scandinavische producent van dramaseries en heeft meer dan 60 premières gepland voor 2022. Daarnaast wordt er geïnvesteerd in Nederlandse Viaplay Originals, waarvoor Kennard Bos is benoemd tot Viaplay’s eerste Executive Producer in Nederland.

Internationale films en series  

Verder zal de streamingdienst internationale films en series aan het aanbod toevoegen, met spraakmakende content van Hollywood-studio’s als MGM, Sony en wiip, waaronder grote hits als Men in Black, Tomb Raider, Walker, Dr Death en The Capture. Kort na de lancering zullen ook Jumanji: The Next Level, Jumanji: Welcome to the Jungle, Bad Boys for Life’en Charlie’s Angels beschikbaar zijn.

Kids  
Ook content voor kinderen wordt niet overgeslagen. Met wereldberoemde kinderseries zoals Peppa Pig, My Little Pony en LEGO Ninjago denkt Viaplay ook aan de allerkleinste kijkers.

Alle Viaplay Originals en internationale content bevatten Nederlandse ondertiteling en alle content voor de kinderen wordt nagesynchroniseerd. Een breed scala aan devices en platforms zullen Viaplay in Nederland ondersteunen, waaronder smart TV’s; iOS en Android smartphones en tablets; Chromecast en Apple TV; en PC en Mac.

Post a Comment

#Volg ons op Instagram