Nieuw rapport vermeldt in welke landen cryptocurrency het meest populair is

in welke landen cryptocurrency het meest populair

Nieuw rapport vermeldt in welke landen cryptocurrency het meest populair is

Nieuw rapport vermeldt in welke landen cryptocurrency het meest populair is. De Aziatische landen pakken de hoogste plekken in de ranglijst.

in welke landen cryptocurrency het meest populair

Het is geen verrassing dat het gebruik van cryptocurrency over de hele wereld is gegroeid en in toenemende mate wordt geadopteerd door zowel individuen als landen. Maar in welke landen is cryptocurrency het meest populair?

In het 2021 Global Crypto Adoption Indexrapport wordt benadrukt dat steeds meer landen de sprong wagen in crypto. Tegen het einde van het tweede kwartaal in 2021 suggereerde men dat het wereldwijde acceptatiepercentage sinds het derde kwartaal van 2019 met meer dan 2300 procent is gegroeid en het afgelopen jaar met meer dan 881 procent is gestegen. Onderzoek heeft ook aangetoond dat de reden voor de snelle acceptatie in verschillende markten wereldwijd verrassend genoeg voortkwam uit opkomende markten.

De index geeft aan dat opkomende markten mogelijk zijn overgestapt op cryptocurrency om hun reserves te behouden wanneer ze worden geconfronteerd met valutadevaluatie, het verzenden en ontvangen van geldovermakingen of zelfs verdere zakelijke transacties. De acceptatiegraad in Noord-Amerika, Europa en Azië is het afgelopen jaar grotendeels gevoed door institutionele investeringen. In opkomende markten, waaronder Kenia, Nigeria, Vietnam en Venezuela, ziet het onderzoek grote transactievolumes op peer-to-peer-basis.

Vietnam staat momenteel op de eerste plaats als het land dat crypto het meeste gebruikt, gevolgd door India, Pakistan, Oekraïne, Kenia, Nigeria, Venezuela en vervolgens de Verenigde Staten. Centraal- en Zuid-Azië, Latijns-Amerika en Afrika hebben zelfs meer webverkeer via peer-to-peer-platforms dan grotere economieën in West-Europa en Oost-Azië. Het is duidelijk dat het gebruik van crypto zal blijven groeien en toch zeker zal blijven.

Laat een reactie achter

#Volg ons op Instagram