Hacker betrokken bij de $ 600 miljoen cryptodiefstal weigert beloning voor teruggave van geld

Hacker betrokken bij $ 600 miljoen cryptodiefstal weigert beloning

Hacker betrokken bij de $ 600 miljoen cryptodiefstal weigert beloning voor teruggave van geld

Hacker betrokken bij de $ 600 miljoen cryptodiefstal van vorige week weigert beloning voor teruggave van geld en slaat ook immuniteit af.

Hacker betrokken bij $ 600 miljoen cryptodiefstal weigert beloning

De crypto-hacker die onlangs $ 600 miljoen aan cryptocurrency heeft gestolen, heeft naar verluidt een beloning van $ 500.000 en immuniteit voor het teruggeven van het geld afgewezen.

BBC heeft gemeld dat hoewel de hacker het grootste deel van het geld heeft teruggegeven, hij niet geïnteresseerd is in een beloning. Eerder vorige week verzocht Poly Network via sociale media de hacker publiekelijk het geld terug te geven, waarbij men nu zelfs tot dit controversiële aanbod is overgegaan. Na ontvangst van het openbare bod, beschimpte de anonieme crimineel het bedrijf en vroeg hij zelfs om advies voor het witwassen van het gestolen bedrag voordat hij beloofde het geld terug te geven.

Poly Network heeft nu laten weten dat het grootste deel van het bedrag is overgemaakt naar een digitale crypto portemonnee die wordt beheerd door zowel de hacker als het bedrijf. Beide partijen zouden nauw samenwerken. De BBC heeft bevestigd dat de hacker “nog steeds $ 33,4 miljoen aan gestolen Tether [tokens] bezit – omdat het door Tether zelf is bevroren.”

Poly Network bood aanvankelijk de beloning aan in de veronderstelling dat het individu een “White Hat Hacker” was, bekend als iemand die zijn vaardigheden gebruikt om organisaties te helpen beveiligingsfouten te vinden. Hoewel dit het perspectief van het bedrijf was, vrezen velen in de beveiligingswereld dat dit incident een precedent zal scheppen voor toekomstige criminele hackers die de titel “White Hat Hacker” zullen misbruiken om de ernst van hun acties – cryptodiefstal – te minimaliseren.

Laat een reactie achter

#Volg ons op Instagram