Hackers stelen meer dan $ 600 miljoen aan cryptocurrency en geven volgende dag deel terug

Hackers geven $ 285 miljoen aan gestolen cryptocurrencies terug

Hackers stelen meer dan $ 600 miljoen aan cryptocurrency en geven volgende dag deel terug

Hackers stelen voor meer dan $ 600 miljoen aan cryptocurrencies bij Poly Network, maar geven de volgende dag weer $ 285 miljoen terug.

Hackers geven $ 285 miljoen aan gestolen cryptocurrencies terug

Gisteren meldde het gedecentraliseerde financiële platform Poly Network dat $ 600 miljoen in verschillende cryptocurrencies was gestolen door hackers, waarmee het als een van de grootste cryptocurrency-diefstallen in de geschiedenis wordt beschouwd.

“De hoeveelheid geld die je hebt gehackt, is de grootste in de defi-geschiedenis”, schreef Poly Network in een brief aan de hacker die op Twitter was gepost. “De wetshandhaving in elk land zal dit beschouwen als een grote economische misdaad en u zult worden vervolgd.”

Het platform adviseerde de hacker vervolgens om met hem te praten om “een oplossing uit te werken”. Ook werden verschillende adressen gedeeld waar de hacker het geld kon teruggeven en werd aan mensen in de industrie geadviseerd om activa die afkomstig waren van adressen die de hacker gebruikte om het geld vast te houden op een zwarte lijst te zetten.

Andere cryptocurrency-bedrijven, zoals Tether Limited en het op de Seychellen gebaseerde Huobi, reageerden via Twitter op Poly Network om hun ondersteuning en beveiligingsbronnen aan te bieden.

Minder dan een dag later gaf de hacker zich over en begon hij de gestolen cryptocurrency terug te geven. Sinds gistermiddag is $ 260 miljoen teruggegeven aan Poly Network in een combinatie van Ethereum, BSC en Polygon, meldde het platform op Twitter.

Ondertussen is de hacker nog steeds $ 269 miljoen verschuldigd aan Ethereum en $ 84 miljoen aan Polygon.

Poly Networks zal op zijn Twitter updates blijven geven over de staat van de ontbrekende activa.

Volgens Reuters zeiden niet-geverifieerde berichten van een persoon die beweerde de hacker te zijn dat ze het “voor de lol” deden en hoopten kwetsbaarheden in de digitale contracten van Poly Network aan het licht te brengen. Volgens de berichten die zijn gedeeld door crypto-trackingbedrijf Elliptic, was de hacker “altijd” van plan geweest om de gestolen activa terug te geven. Voorlopig is er echter “slechts” $ 285 miljoen teruggegeven.

 

Post a Comment

#Volg ons op Instagram