Verovert Bitcoin de beleggersmarkt?

cryptocurrency NIEUWS Verovert Bitcoin de beleggersmarkt

Verovert Bitcoin de beleggersmarkt?

Tips voor beleggers? Misschien kunnen we kijken of Bitcoin de beleggersmarkt verovert en of dit ook geldt voor andere cryptocurrency.

cryptocurrency NIEUWS Verovert Bitcoin de beleggersmarkt

In de begindagen van cryptocurrency waren veel mensen sceptisch over de veiligheid en haalbaarheid van deze nieuwe online valuta. Toch klonk het idee vanaf het begin erg goed: een munt die echt voor en door het volk is. Vanwege de decentralisatie waren er ook veel zorgen over het systeem en of het wel veilig genoeg was. Velen dachten ook dat cryptocurrencies een korte levensduur zouden hebben, maar inmiddels is het tegendeel bewezen. Dus wat doet Bitcoin nu, en hoe zit het met andere cryptocurrencies?

Hoe staat het met Bitcoin?

Alleen in Nederland zijn er al 700.000 cryptocurrency-houders, terwijl 3.500.000 Nederlanders interesse hebben om te investeren in een cryptocurrency. Onder deze miljoenen mensen zijn er natuurlijk veel verschillende budgetten, niet iedereen is multimiljonair. Het zijn ook de kleine beleggers die een deel van hun kapitaal in cryptocurrency steken, waarbij het vaak gaat om spaargeld dat wordt aangevuld met reguliere stortingen. Veel kleine beleggers worden ook aangemoedigd door het rentebeleid van banken, je kunt immers tegenwoordig nauwelijks rente krijgen en soms zelfs negatieve rentes. De verwachte waarde van alle crypto portefeuilles wordt geschat op ongeveer 7 miljard euro, al is deze schatting moeilijk te maken vanwege de anonimiteit.

Waarom blijft de waarde stijgen?

Er zijn verschillende redenen waarom Bitcoin weer populair aan het worden is. Aanhoudend lage rentetarieven hebben ervoor gezorgd dat steeds meer beleggers bereid zijn een gokje te wagen in een risicovoller maar meer lonend alternatief. Zelfs binnen de “traditionele” financiële wereld, zoals bijvoorbeeld banken en makelaarskantoren, begint de investering weer op te komen.

Doet alleen Bitcoin het goed?

Zoals je misschien al raadt doet niet alleen Bitcoin het goed, maar ook andere cryptocurrencies. Een voorbeeld van een andere munt is Ada van Cardano, deze munt lijkt het steeds beter te doen en zijn aandeel in de crypto markt is inmiddels gegroeid naar de zesde plaats. Bitcoin is echter nog steeds veruit de grootste en bekendste munt en staat voor veel Nederlanders synoniem voor cryptocurrency. In de toekomst, naarmate er meer cryptocurrencies worden gebruikt, zal dit waarschijnlijk veranderen en zullen andere munten een grotere kans krijgen.

Verwachtingen voor de toekomst?

De aanvankelijke twijfels over cryptocurrencies die mensen hadden toen de eerste munten werden geïntroduceerd, zijn bijna volledig verdwenen. Grote investeerders zoals Elon Musk hebben geholpen om het imago te verbeteren en het bewustzijn te vergroten. BTC kopen kan dus goed uitpakken

Laat een reactie achter

#Volg ons op Instagram