Volkswagen toont teaser van zijn volledig elektrische sedan ‘Project Trinity’

Volkswagen Project Trinity teaser volledig elektrische sedan

Volkswagen toont teaser van zijn volledig elektrische sedan ‘Project Trinity’

Volkswagen toont teaser van zijn volledig elektrische sedan Project Trinity. Functies van de conceptauto worden op aanvraag ontgrendeld.

Volkswagen Project Trinity teaser volledig elektrische sedan

Volkswagen heeft een nieuw elektrisch concept sedan aangekondigd met de naam Project Trinity, ontworpen om de manier waarop auto’s worden geproduceerd en functioneren te veranderen. De elektrische auto moet in de tweede helft van dit decennium werkelijkheid worden.

Door de CEO van de autofabrikant Ralf Brandstätter geprezen als “onze software-droomauto”, zal het nieuwe concept “normen stellen op het gebied van actieradius, laadsnelheid (even snel opladen als bijtanken) en digitalisering”, aldus een verklaring van het bedrijf. Aangezien de productie naar verwachting in 2026 zal beginnen, is de auto ontworpen om vanaf het begin niveau 2+ zelfrijdend te bereiken en uiteindelijk niveau 4 te bereiken, de drempel om als volledig autonoom te worden beschouwd.

Hoewel prestaties ongetwijfeld altijd een sleutelfactor zullen zijn, is het meest interessante deel van Project Trinity de focus op het creëren van minder varianten, waarbij hardware grotendeels wordt gestandaardiseerd. In plaats daarvan, om verschillende niveaus van functies te bereiken, kunnen chauffeurs de functies die ze nodig hebben of wensen “on-demand” op elk moment activeren. Volkswagen zegt dat deze benadering van een “op software gebaseerde” auto de toegangsdrempels voor individuele mobiliteit zal verlagen “en tegelijkertijd nog aantrekkelijkere gebruikspakketten zal aanbieden”, die voor het bedrijf uiteindelijk extra inkomsten zullen genereren in de gebruiksfase, iets wat huidige auto’s natuurlijk missen hun businessmodel.

“In de toekomst wordt de individuele configuratie van het voertuig niet meer bepaald door de hardware op het moment van aankoop. In plaats daarvan kunnen klanten op elk moment naar wens functies toevoegen via het digitale ecosysteem in de auto”, zegt Brandstätter.

Hoewel bekend is dat de productie over vijf jaar begint, is er geen concrete datum waarop Project Trinity werkelijkheid zal worden voor de consument en dus bij dealers zal komen te staan. Stay tuned voor meer updates over de elektrische sedan van de Duitse automaker.

Laat een reactie achter

#Volg ons op Instagram