Teufel’s CAGE gaming headset maakt indruk met comfortabele pasvorm & krachtige sounds

teufel cage headset review

Teufel’s CAGE gaming headset maakt indruk met comfortabele pasvorm & krachtige sounds

De nieuwe Teufel CAGE maakt indruk als professionele gaming headset, dankzij draagcomfort, sound en aantrekkelijk prijskaartje.

Nu we allen zoveel binnen blijven, draaien de online servers van de populaire gameplatforms harder dan ooit te voren. Het is heerlijk om vanuit huis te gamen met vrienden, en dankzij de talloze online multiplayer-spellen gaat dit heel soepel. Maar vergeet niet, wil je potjes winnen, dan is goede communicatie noodzakelijk. Heb jij eigenlijk al een goede headset? Wij hebben de nieuwste release van Teufel voor jullie bekeken, dus doe er je voordeel mee!

Of je nu Call of Duty: Modern Warfare of FIFA 20 online speelt, voor diverse gamemodi is het belangrijk dat je fatsoenlijk kunt communiceren met je teamgenoten. En we weten inmiddels allemaal dat de bijgeleverde headset van bijvoorbeeld de PlayStation 4 waardeloos is. Als fanatieke gamer met winnaarsmentaliteit is het daarom zaak om zo snel mogelijk een goede en betrouwbare headset te vinden. Of wij misschien advies hebben voor je? Jazeker, lees maar mee.

Teufel CAGE headset presenteert zich als game changer

Zoals vele andere gadgets, draait het bij de aanschaf van een gaming headset om een aantal aspecten. Het liefst doe je niet aan compromissen als het gaat om zaken als kwaliteit, comfort en natuurlijk prijs. Je wilt immers een eersteklas product en het maximale halen uit je budget. Wat dat betreft hebben we in de nieuwe CAGE headset van Teufel een hele fijne nieuwkomer.

Krachtpatser met fijne lijnen

De professionele headset van Teufel werkt zoals hij eruit ziet: Robuust, gestroomlijnd en straight to the point. Het is misschien niet direct een Milanese modeaccessoire, maar who cares? Hij doet qua uiterlijk niets onder voor ‘de rest’ en de gamegadget is daarbij ook duurzaam, dankzij met stof ommantelde kabels, een solide metalen ophanging voor de oordoppen en uiterst hoogwaardige verenstaal in de hoofdband. Of je nu een recreatieve gamer bent of een professional die actief is op Twitch, deze headset is in de praktijk krachtig van binnen en van buiten, en zodoende voor ons allen een hele interessante optie.

Zuiver geluid wanneer het nodig is

Alhoewel bovenstaande eigenschappen fraai zijn, draait het ons uiteindelijk om de verdere opsomming van voordelen. Wat ons heeft overtuigd? Het geluid van de spelletjes zelf, de kraakheldere gesprekken die we gedurende het spelen voeren met onze gamegenoten en ook het prettige draagcomfort – waar we zo op terugkomen. Dit alles maakt de CAGE tot headset die het overwegen waard is.

Bij videogames is het geluid, net als bij films, van essentieel belang. Het geluid tilt de totale belevenis van een spel, net als steeds realistischere graphics, naar een hoger niveau. Als wij Call of Duty: Warzone spelen, dan willen wij precies horen waar de vijand vandaan komt. Van voetstappen tot geweerschoten; een verkeerde inschatting wat betreft de geluidsrichting en je bent de pineut. De hoogwaardige, grotere drivers van Teufel’s headset zorgen er gelukkig voor dat geen enkel geluidsdetail verloren gaat. Als gamer horen we het dus direct als er gevaar nadert, wat het spelplezier natuurlijk nog intenser maakt.

Virtual 7.1 surround sound op de pc draagt trouwens bij aan een optimale spelsfeer en maakt het bovendien mogelijk om de positie van de tegenstander trefzeker te bepalen. En je weet vast wel uit ervaring, dat dit het verschil kan betekenen tussen een overwinning en een nederlaag.

teufel cage headset review

Het zijn uiteraard niet alleen de geluiden uit de spelomgeving die bepalend zijn voor een succesvolle missie. Ook de onderlinge communicatie tussen jou en je vrienden speelt een grote rol. De microfoon van de CAGE headset is volledig herzien ten opzichte van diens voorganger en draagt zonder twijfel bij aan messcherp verstaanbare gesprekken. Tussen de geluiden van de game door was ons stemgeluid uitstekend te horen door onze mede-gamers.

De headset beschikt tevens over een tweede microfoon die helpt met het uitfilteren van ongewenste omgevingsgeluiden en echo’s – iets wat duidelijk bijdraagt aan de totale communicatie-ervaring. Tel hier de volledig herontworpen aansluiting van de microfoonarm bij op, die mega flexibel is en daarmee perfect kan worden geplaatst, en je hebt het gevoel je in de control room van een militaire basis te begeven. Het geluid van de microfoon demp je trouwens heel simpel via een schakelaar op de linker oorschelp.

Comfortabel in actie komen

We hoeven niet te ontkennen dat ook wij in het verleden weleens iets te enthousiast te keer gingen met gamen, waarna de gemiddelde headset van de oren schoof (lees: viel). Gelukkig komt de Teufel CAGE met grote, zachte oorschelpen, plus een gevoerde hoofdband. Deze zorgen ervoor dat bij zowel korte als lange gamesessies sprake is van een goede fit en het nodige draagcomfort. En voor de brildragers onder ons, ook jullie zijn covered!

Voor hen die PC-games spelen is het raadzaam de gratis Teufel Audio Center software te checken. Hiermee kun je namelijk jouw CAGE headset volledig aanpassen middels persoonlijke voorkeuren. Finetune de instellingen van de equalizer, microfoon- en gespreksvolume, en zelfs de reproductie van de virtual surround sound.

Waar dient de button op de rechter oorschelp voor? Dat mogen we zelf bepalen via het Teufel Audio Center, waar je een functie kunt toewijzen aan de multifunctionele knop.

teufel cage headset review

Alle voordelen op een rij

Onderstaande eigenschappen maken Teufel’s CAGE tot een hele fijne headset. Lees ze nog eens door en trek je eigen conclusies.

– Eersteklas HD-headset voor gamers met een ingebouwde USB-geluidskaart 
– 40 mm lineaire HD-driver produceert een diep, aards basgeluid en fluweelzachte hoge klanken
– Geschikt voor pc’s en alle populaire gameconsoles
– HD-microfoon met speciale richtingskarakteristiek voor duidelijk verstaanbare gesprekken, aan-uitknop, intelligente echo-onderdrukking met tweede microfoon
– Grote oordoppen die de oren omsluiten en ook voor brildragers geschikt zijn
– Bijzonder zachte oorkussens die makkelijk kunnen worden verwijderd om ze schoon te maken
– Indrukwekkende virtual surround sound op de pc (al naar gelang de game)
– Volumeregelknop aanwezig op de koptelefoon (alleen USB/pc)
– Multifunctionele knop voor het regelen van diverse functies (instelbaar in het Teufel Audio Center), individuele geluidsprofielen beschikbaar
– Hoogwaardig design met rood messing en aluminium, flexibel verenstaal en een extra dikke vulling
– 3 m lange USB-kabel voor pc’s en Playstations en een 1,3 m lange jack-kabel meegeleverd

teufel cage headset review

Teufel CAGE headset kopen

De Teufel CAGE gaming-headset is nu verkrijgbaar in de winkel en online, en heeft een adviesprijs van 169,99 euro. Bestel snel jouw exemplaar via teufelaudio.nl

Voor welke game ga jij de CAGE vooral gebruiken?

teufel cage headset review

Post a Comment

#Volg ons op Instagram